Logo Realitatea.md

Frații de peste Prut sar din nou în ajutor R. Moldova. Vor dona o parte din vaccinurile anti-COVID pe care le vor primi de la UE

24 Noiembrie 2020, 11:55 // Actualitate

România va dona Republicii Moldova o parte din vaccinurile împotriva coronavirusului pe care urmează să le primească de la Uniunea Europeană. Anunțul a fost făcut de către Viorel Badea, președintele PNL Diaspora din România, care candidează pentru funcția de senator, la alegerile parlamentare de peste Prut.

Foto Simbol: Agora

„Așa cum am anunțat zilele trecute, în drumul spre Basarabia i-am făcut o vizită și bunului meu prieten, Nelu Tătaru, ministrul Sănătății. Discutând despre proiectele comune din domeniul sănătății, care vor lega cele doua maluri ale Prutului, domnul ministru m-a rugat să transmit basarabenilor o veste bună. Așa cum știți, Uniunea Europeană a contractat o primă tranșă de 30 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19, România urmând să beneficieze de 4% din totalul acestor doze. Din cantitatea care revine țării noastre, Guvernul liberal a decis să doneze o parte Basarabiei. Numai împreună, uniți, putem trece peste această provocare”, a spus Badea.

Amintim că, ieri, Viorel Badea a avut o întrevedere cu deputații Partidului Acțiune și Solidaritate, care au menționat că formațiunea îl va susține în campania electorală din țara vecină și i-a îndemnat pe „moldovenii-români” să-și dea votul pentru acesta.

Precizăm că, în primăvara acestui an, 42 de medici români au venit în Republica Moldova pentru a ajuta cadrele medicale de la noi în lupta cu coronavirusul. De asemenea, Guvernul României a oferit un ajutor umanitar țării noastre în valoare de 3,5 milioane de euro.

Citește și:

Citeste tot despre: donație, Moldova, Romania, vaccin
  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.9996 0.0739%
USD USD 17.2814 0.1640%
RUB RUB 0.2358 0.8986%
RON RON 4.3095 0.0859%
UAH UAH 0.6162 -0.0973%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile