Logo Realitatea.md

Frattini: Misiunea pacificatoare din Transnistria va exista în continuare, dar armamentul trebuie evacuat”. Krasnoselski nu e de acord (VIDEO)

28 Martie 2018, 12:06 // Politica

Reprezentantul Special al OSCE pentru reglementare transnistreană Franco Frattini susține că pacificatorii ruși vor rămâne în stanga Nistrului, însă armamentul trebuie evacuat. Potrivit lui, liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski nu s-a arătat a fi de acord cu o asemenea poziție a lui Frattini. 

„Noi am discutat subiectul pacificatorilor ruși atât la Chișinău, cât și la Tiraspol. Am stabilit că misiunea pacificatoare este reprezentată de un grup de pacificatori care va exista în continuare pe teritoriul regiunii transnistrene pentru că garantează pace și stabilitate. O altă întrebare este scoaterea din Transnistria a armamentului militar. Această întrebare am pus-o și în cadrul întrevederii cu liderul transnistrean. Probabil avem păreri diferite la acest capitol, dar aceasta este poziția OSCE”, a declarat Franco Frattini în cadrul unei  conferințe de presă. 

De menționat că tot astăzi Frattini a făcut totalurile vizitei sale de lucru în Republica Moldova. 

CITEȘTE ȘI:

Chișinăul a înaintat două priorități adiționale la întrevederea cu reprezentantul OSCE, pentru a rezolva conflictul transnistrean (VIDEO)

Frattini la Chișinău: „Ne dorim ca R. Moldova să fie un exemplu în soluționarea conflictului de pe teritoriul său” (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.4801%
USD USD 17.6277 -0.3758%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.4572%
UAH UAH 0.6555 -0.0457%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile