Logo Realitatea.md

Frauda bancară a fost discutată astăzi de conducerea Procuraturii Generale și reprezentanții misiunilor diplomatice

03 Iulie 2019, 17:51 // Economie

Conducerea Procuraturii Generale a avut azi o întrevedere de lucru cu reprezentanții mai multor misiuni diplomatice, acreditate în Republica Moldova pe subiectul investigațiilor desfășurate de autoritățile naționale în dosarele legate de frauda bancară, dar și pe alte aspecte de cooperare ce vizează activitatea Procuraturii.

Foto: simbol

În cadrul acestei ședințe, reprezentanții instituțiilor de stat, antrenate în investigații și în procesul de recuperare a bunurilor provenite din infracțiuni, obiectiv au informat partenerii de dezvoltare despre etapele parcurse în investigare, colaborarea pe caz cu entitățile altor state, dificultățile întâmpinate, precum și rezultatele obținute.

Menționăm că, ieri, procurorii de caz împreună cu reprezentanții Centrului Naţional Anticorupţie (CNA) şi Agenţiei de recuperare a bunurilor infracţionale (ARBI) au avut o întrevedere similară cu reprezentanții Fondului Monetar Internațional.

La un an de la publicarea Strategie de recuperare a banilor delapidați, este nevoie de sprijinul partenerilor de dezvoltare, pentru a trece la o nouă etapă, cea de recuperare a banilor, marea parte a cărora se află înafara țării, de aceea, în cadrul acestor ședințe, s-au discutat și forme alternative de cooperare internațională, inclusiv asistență tehnico-consultativă și echipe comune de investigații.

Reprezentanții corpului diplomatic, prezenți la ședință, au asigurat disponibilitatea susținerii eforturilor depuse de autoritățile naționale.

Procuratura rămâne deschisă pentru orice formă de cooperare cu comunitatea internațională prin intermediul instituțiilor competente.

Citeste tot despre: frauda bancara, Prouratura Generală
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3163 0.0000%
USD USD 17.9679 0.0000%
RUB RUB 0.2326 0.0000%
RON RON 4.3341 0.0000%
UAH UAH 0.6437 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile