Logo Realitatea.md

Furau automobile de lux din Chișinău și ale localități, le scoteau din Moldova și le vindeau. Trei ucraineni, reținuți aseară (VIDEO)

11 Noiembrie 2019, 15:31 // Societate

O grupare criminală formată din trei membri, specializată în sustragerea automobilelor de lux, de pe teritoriul municipiului Chișinău, dar și întreg teritoriul Republicii Moldova, a fost destructurată recent de oamenii legii. Indivizii ar fi însuşit șase automobile de lux, care au fost transportate şi realizate pe teritoriul altor state. Ulterior, patru automobile au fost depistate dezasamblate, iar două unități de transport au fost depistate pe teritoriul Ucrainei.

Gruparea criminală a fost documentată de către ofițerii de investigație a Direcției de Poliție a mun. Chișinău și Inspectoratul de Poliție Centru, de comun acord cu procurorii Procuraturii mun. Chișinău, oficiul Centru pe parcursul lunilor august-noiembrie curent, unde indivizii acționau după o schemă bine pusă la punct și fiecare membru avea rolul său.

Aceștia acționau prin diferite scheme de escrocherie cu falsificarea actelor de proveniență a automobilelor şi codurilor de producere, care activau pe teritoriul Republicii Moldova, Ucrainei şi ţărilor membre ale Uniunii Europene.

Astfel, urmare a măsurilor speciale de investigație și urmărire penală, pe data de 10 noiembrie, indivizii au fost reținuți și escortați la inspectorat pentru audieri. Cei trei s-au dovedit a fi cetățeni ucraineni, cu vârstele cuprinse între 20 ani și 40 de ani anterior judecați pentru infracțiuni analogice, iar în cadrul acțiunilor procesual penale indivizii și-au recunoscut vinovăția.

Bărbații au fost reținuți pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție a mun. Chișinău și cercetați pentru „Escrocherie” în proporții deosebit de mari, care conform legislației se pedepsește cu închisoare pe un termen de la 8 la 15 ani.

Totodată, polițiștii întreprind toate măsurile pentru a stabili dacă sunt  și alte  persoane implicate în acest caz.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2828 0.2683%
USD USD 17.3212 -0.1769%
RUB RUB 0.2742 0.4764%
RON RON 4.0350 0.2659%
UAH UAH 0.7352 -0.0408%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
11 dec, 11:42 //

colaj: realitatea.md File cu lista beneficiarilor finali ai fraudei bancare din raportul Kroll 2, despre care Stoianoglo spunea că nu există. Slusari confirmă autenticitatea (DOC)

06 dec, 13:45 //

Deputați PDM și PSRM s-au întâlnit la un „şașlâc” la democratul Eugeniu Nichiforciuc, la Florești. Ar fi participat și Igor Dodon

08 dec, 14:53 //

Foto Simbol S-a urcat beat la volan și s-a tamponat cu mașina într-un pilon. Două adolescente au decedat, iar alți trei tineri, grav răniți

11 dec, 14:08 //

colaj: realitatea.md Puteau ajunge în orfelinate sau aziluri de bătrâni! Loturi de haine și încălțăminte, distruse de Serviciul Vamal cu buldozerele

10 dec, 16:34 //

Țuțu a fost anunțat în căutare internațională de către Interpol. Se cunoaște unde se află în prezent acesta

09 dec, 19:35 //

colaj: realitatea.md Șeful suspendat al PA îl confruntă pe Stoianoglo! Decizia procurorului general, atacată în instanță. Morari: Am mai avut așa „pricoale”

10 dec, 10:00 //

LIVE! Anatolie Postică, ex-șeful SPIA, susține conferința: „Escrocheriile imobiliare. Investigația jurnalistică realizată de România Breaking News. Cazuri concrete de corupere a funcționarilor din procuratură și alte instituții din RM

10 dec, 13:01 //

Alexandr Stoianoglo a numit un nou procuror-șef interimar al PCCOCS

06 dec, 15:15 //

Stoianoglo s-a autosesizat în privința informațiilor despre averile ascunse ale lui Viorel Morari. „Verificăm faptele indicate în presă”

10 dec, 15:02 //

Patru persoane, reţinute de CNA într-o nouă schemă de corupție la Primăria Chișinău și ASP. Șefă de direcție, filmată cum ia mită (VIDEO)