Logo Realitatea.md

Furau automobile de lux din Chișinău și ale localități, le scoteau din Moldova și le vindeau. Trei ucraineni, reținuți aseară (VIDEO)

11 Noiembrie 2019, 15:31 // Societate

O grupare criminală formată din trei membri, specializată în sustragerea automobilelor de lux, de pe teritoriul municipiului Chișinău, dar și întreg teritoriul Republicii Moldova, a fost destructurată recent de oamenii legii. Indivizii ar fi însuşit șase automobile de lux, care au fost transportate şi realizate pe teritoriul altor state. Ulterior, patru automobile au fost depistate dezasamblate, iar două unități de transport au fost depistate pe teritoriul Ucrainei.

Gruparea criminală a fost documentată de către ofițerii de investigație a Direcției de Poliție a mun. Chișinău și Inspectoratul de Poliție Centru, de comun acord cu procurorii Procuraturii mun. Chișinău, oficiul Centru pe parcursul lunilor august-noiembrie curent, unde indivizii acționau după o schemă bine pusă la punct și fiecare membru avea rolul său.

Aceștia acționau prin diferite scheme de escrocherie cu falsificarea actelor de proveniență a automobilelor şi codurilor de producere, care activau pe teritoriul Republicii Moldova, Ucrainei şi ţărilor membre ale Uniunii Europene.

Astfel, urmare a măsurilor speciale de investigație și urmărire penală, pe data de 10 noiembrie, indivizii au fost reținuți și escortați la inspectorat pentru audieri. Cei trei s-au dovedit a fi cetățeni ucraineni, cu vârstele cuprinse între 20 ani și 40 de ani anterior judecați pentru infracțiuni analogice, iar în cadrul acțiunilor procesual penale indivizii și-au recunoscut vinovăția.

Bărbații au fost reținuți pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție provizorie al Direcției de Poliție a mun. Chișinău și cercetați pentru „Escrocherie” în proporții deosebit de mari, care conform legislației se pedepsește cu închisoare pe un termen de la 8 la 15 ani.

Totodată, polițiștii întreprind toate măsurile pentru a stabili dacă sunt  și alte  persoane implicate în acest caz.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3895 -0.2285%
USD USD 17.2619 0.2014%
RUB RUB 0.2426 -0.8987%
RON RON 4.0083 -0.3034%
UAH UAH 0.6355 0.2840%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile