Logo Realitatea.md

Gațcan renunță la mandatul de deputat. Anunțul a fost făcut de Corneliu Furculiță, după ce presa a scris că mai mulți socialiști l-ar fi închis într-un birou pe acesta și „l-au convins” să-și dea demisia

01 Iulie 2020, 13:27 // Politica

Deputatul PSRM Corneliu Furculiță a anunțat că Ștefan Gațcan a renunțat la mandatul de parlamentar și și-a depus astăzi demisia. Anterior la anunțul făcut de Furculiță, presa a scris că mai mulți deputați socialiști, printre care Grigore Novac și Nicolae Pascaru, l-ar fi izolat pe Gațcan într-un birou din sediul Parlamentului și îl impun să semneze cererea de renunțare la mandatul de deputat.

Potrivit lui Furculiță, deputatul Ștefan Gațcan a declarat că „renunț la mandatul de deputat, pentru a mă dedica integral carierei profesionale în medicină, dar rămân parte a echipei PSRM, deși el ieri a declarat că părăsește partidul și aderă la Partidul „Pro Moldova”.

DOC: Corneliu Furculiță

Totodată, acesta afirmă că, urmare a înțelegerilor de ieri între vicepreședintele Legislativului, Vlad Batrîncea și liderului fracțiunii PSRM, Corneliu Furculiță, deputatul Ștefan Gațcan a participat la ședința fracțiunii parlamentare a socialiștilor.

„Ștefan Gațcan a prezentat viziunea sa în privința situației din țară, în mod special, ce ține de lupta cu pandemia de coronavirus. Deputatul a explicat cum vede el eficientizarea activității pentru a reduce numărul de infectați cu COVID-19, dar și ce măsuri de sprijin suplimentar sunt necesare pentru sistemul medical din țara noastră. În context, Gațcan a salutat inițiativa de dublare a salariilor angajaților în sistemul medical, prima etapă care va începe din 1 septembrie, când va fi efectuată majorarea cu 30 la sută”, se arată în mesajul lui Furculiță plasat pe pagina sa de Facebook.

Deputatul Ștefan Gațcan a mai vorbit despre inițiativele pe care le are în privința dezvoltării raionului Hîncești, preponderent, proiecte sociale și de infrastructură. El a primit asigurări că aceste proiecte, necesare și așteptate de către cetățeni, vor fi promovate și dezvoltate în continuare de către deputații PSRM, susține Corneliu Furculiță.

Cererea de depunere a mandatului a fost înregistrată, astăzi, la secretariatul Parlamentului.

„Gațcan a mai anunțat că rămâne parte a echipei PSRM și se va fi implica activ în munca grupului social al formațiunii noastre, pentru a utiliza experiența sa profesională în elaborarea și promovarea proiectelor ce țin de politicile de sănătate, atât de așteptate de cetățeni. Fracțiunea PSRM a luat act de această decizie și l-a încurajat pe Ștefan Gațcan să participe cât mai activ în viața Partidului Socialiștilor”, mai scrie deputatul Furculiță.

Amintim că, ieri, Gațcan a anunțat că părăsește PSRM și aderă la Pro Moldova și chiar a susținut o conferință de presă alături de deputații Andrian Candu și Vladimir Cebotari, acuzând socialiștii de intimidări și presiuni asupra sa și a familiei sale, după ce a luat decizia de a pleca din PSRM.

Dacă, Ștefan Gațcan renunță la mandatul de deputat, atunci ar urma să fie anunțate și organizate alegeri parlamentare noi în circumscripția uninominală nr. 38, Hâncești, în cazul în care acest Parlament nu va fi dizolvat, așa precum propun unele partide politice. 

CITEȘTE ȘI:

Socialiștii au protestat în fața clinicii private a lui Gațcan. Deputații PSRM și protestatarii i-au cerut demisia (FOTO/VIDEO)

Declarația lui Gațcan după plecarea din PSRM: „Se fac intimidări și presiuni asupra membrilor familiei”. Pro Moldova raportează despre un incident la Telecentru (VIDEO)

Etichetările se țin lanț de socialistul Gațcan după ce a plecat la Pro Moldova! Socialistă: „Putea fi Hippocrates, dar l-a preferat pe Brutus”

 Socialiștii, „foc și pară”, după plecarea lui Gațcan! „Condamnăm încă un act de prostituție politică, condamnăm și proxenetul din afara Republicii Moldova”

Lovitură sub centură pentru socialiști! Un deputat PSRM trece la Pro Moldova. PSRM-PD rămân cu 49 de voturi

Carp, după plecarea din PSRM a lui Gațcan poreclit „omul lui Plahotniuc”, spune că ar mai urma încă doi deputați din coaliție

Ciubuc din numele PDM, despre Gațcan care a migrat de la PSRM la Pro Moldova: „Nu a rezistat tentației și ofertelor grase”

Doi deputați socialiști l-ar fi oprit abuziv în trafic pe Ștefan Gațcan. Partidul „Pro Moldova” a prezentat probe (VIDEO)

Corneliu Furculiță a sesizat Procuratura pe cazul plecării din PSRM a deputatului Ștefan Gațcan. Spune că la mijloc e vorba de corupere

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.2724 -0.1549%
USD USD 17.4859 -0.3925%
RUB RUB 0.2378 1.1915%
RON RON 4.3636 -0.1350%
UAH UAH 0.6256 -0.5247%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile