Logo Realitatea.md

GALERIE FOTO, VIDEO! Acțiune de amploare marca Platforma ”DA”, organizată azi în capitală

13 Ianuarie 2016, 17:00 // Actualitate

Platforma Civică „Demnitate și Adevăr” a organizat astăzi un nou protest împotriva clasei politice, formării majorității parlamentare, dar și împotriva desemnării la funcţia de prim-ministru a unui candidat lipsit de integritate. Acesta este cea de-a zece manifestație organizată de către „Demnitate și Adevăr”. Potrivit poliției, în PMAN au fost prezenți peste 3500 de manifestanți.

Andrei Năstase, unul dintre liderii Platformei „DA”, a menţionat că astăzi au fost scoase microbuzele de pe mai multe rute naţionale, motivul fiind ca cetăţenii să nu poată ajunge la acţiunea din PMAN.

Un alt membru al Platformei, Valentin Dolganiuc, a îndemnat cetăţenii la să vină la protest. „Declarăm stare de asediu generală în Republica Moldova. Să ne împotrivim cu toate forţele, să ne împotrivim în fiecare localitate, casă, ca această huntă să nu reuşească. Cei care sunt acasă, la muncă, astăzi este clipa adevărului, trebuie să spunem lucrurilor pe nume, altfel vom fi robi ai unei clici criminale”, a declarat Dolganiuc.

Totodată, în paralel cu acţiunea din PMAN a fost organizată o acţiune de susţinere a desemnării unui candidat la funcţia de prim-ministru din partea Partidului Democrat. Acţiunea s-a desfăşurat în scuarul Teatrului de Operă şi Balet și s-a încheiat cu înaintarea lui Vlad Plahotniuc la funcția de prim-ministru.

Între cele două acţiuni de protest s-au aflat o coloană numeroasă de poliţişti pentru a asigura ordinea publică.

Protestul care a început în PMAN sa divizat în două tabere, una care a rămas în Piața Marii Adunări Naționale, iar cea de a doua au plecat la Reşedinţa preşedintelui de la Condriţa. Printre cei prezenţi se numără membri ai Consiliului Marii Adunări Naţionale, ai Platformei Demnitate şi Adevăr şi manifestanţi. Reşedinţa de la Condriţa este păzită de sute de poliţişti.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6621 0.4727%
USD USD 17.7287 0.3634%
RUB RUB 0.2865 0.5616%
RON RON 4.1145 0.4492%
UAH UAH 0.7258 0.1794%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile