Logo Realitatea.md

(GALERIE FOTO) Cum arată apartamentele distruse de explozia de noaptea trecută din sectorul Rîșcani

07 Octombrie 2018, 12:55 // Societate

Patru apartamente au fost distruse în totalitate de explozia puternică de noaptea trecută, din blocul de pe adresa bd. Moscova 11/5 din sectorul Rîșcani al capitalei. Locuințele sunt într-o stare dezastrioasă. Pompierii și salvatorii mobilizați la fața locului întreprind măsuri de căutare–deblocare a posibilelor victime. 

Foto: IGSU

Potrivit IGSU, grupuri de specialiști, salvatori și pompieri din cadrul IGSU vor întreprinde acțiuni de stabilizare și fortificare a construcțiilor apartamentelor afectate de explozie.

Potrivit deciziei luate de conducerea IGSU, fortificarea elementelor clădirii va fi efectuată de urgență pentru ca salvatorii și pompierii se poată continua misiunea de căutare a posibililor victime.

În urma deflagrației 3 persoane au decedat, iar 9 persoane inclusiv și un pompier au primit diverse traume.

Gestionarea misiunii de fortificare a clădirii este efectuată de către conducerea IGSU, reprezentată de general-maior Mihail Harabagiu.

Amintim că, Primăria Chișinău a alocat zece milioane de lei pentru procurarea apartamentelorpentru persoanele care au rămas fără adăpost.

De asemenea, familiile persoanelor decedate în urma exploziei vor primi ajutoare materiale de câte 50 de mii de lei.

Vezi și:

În curtea blocului avariat de pe bd. Moscova a fost instalat un cort unde sinistrații își pot perfecta actele gratuit, în regim de urgență

Șeful IGSU oferă detalii despre explozia din sectorul Rășcani: „Butelia de gaz a fost găsită la etajul 16, iar robinetul era deschis”

BILANȚUL exploziei din sectorul Rîșcani! Două persoane au murit pe loc, iar una a decedat la spital din cauza rănilor grave

Primele declarații ale autorităților municipale, în urma exploziei de la Rîșcani. A fost convocată Comisia pentru situații excepționale (VIDEO)

Pretorul sectorului Rîșcani, Nicolae Balaur, despre explozia de pe bd. Moscova : „Pereții blocului de locuit nu au avut de suferit”

Premierul Pavel Filip Pavel Filip: "Prioritatea nr. 1 este suportul medical și acordarea locurilor provizorii de trai” (VIDEO)

Mobilizare pe Facebook! A fost creat un grup pentru persoanele care vor să acorde ajutor victimelor exploziei din sec. Rîșcani

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.3960 -0.0818%
USD USD 18.2002 0.0258%
RUB RUB 0.2844 0.5302%
RON RON 4.3136 -0.0857%
UAH UAH 0.6902 0.2906%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile