Logo Realitatea.md

Gamrețchi scapă de ”întuneric”. Instanța de Apel l-a condamnat la închisoare cu suspendare

04 Octombrie 2017, 15:36 // Societate

Fostul şef al Direcţiei Generale Transport Public şi Căi de Comunicaţie a Primăriei municipiului Chişinău, Igor Gamreţchi, a scăpat de cei doi ani de închisoare într-un penitenciar de tip semi-închis, fiind condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Decizia a fost luată astăzi, de către magistrații Curții de Apel Chișinău. 

Astăzi, la Curtea de Apel a avut loc o ședință de judecată în care s-a examinat recursul avocaților fostului funcționar, care au atacat sentința de doi ani de închisoare cu executare în dosarul parcărilor cu plată. Drept final, magistrații i-au modificat pedeapsa, iar fostul șef al Direcției municipale Transport a primit trei ani de închisoare cu suspendare.

Realitatea.md amintește că Igor Gamrețchi a fost reținut, pe data de 25 aprilie, în dosarul parcărilor cu plată, în care este vizat și primarul suspendat Dorin Chirtoacă.  Tot în această zi, au fost reținute încă șapte persoane, printre care viceprimarul municipiului Chişinău, Nistor Grozavu, un fost consilier municipal, Ghenadie Ivașcenco, administratorii a trei companii de parking, dar şi omul de afaceri, Alexander Pinchevsky, suspectat că ar fi gestionat din umbră mai multe companii participante la licitaţie, inclusiv cea câştigătoare. 

Igor Gamrețchi a fost suspendat din funcție la începutul lunii iulie curent. În prezent, interimatul funcției de șef al Direcției transport Chișinău este asigurat de pretorul sectorului Centru, Oleg Poiată. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5899 -1.0971%
USD USD 16.6432 -0.4421%
RUB RUB 0.2255 -0.3535%
RON RON 4.0514 -1.1854%
UAH UAH 0.5992 -1.0895%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile