Logo Realitatea.md

Gata cu prietenia! Krasnoselski, supărat la culme pe Dodon: „Ne acuză în fața Rusiei de furt, regim oligarhic și alte păcate”

14 Februarie 2018, 13:31 // Politica

Liderul de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski, l-a acuzat pe președintele Igor Dodon de ostilitate față de regiunea transnistreană. Se pare că relația de prietenie demonstrată la început de mandate nu a durat mult. Astfel, în cadrul unor discuții privind procesul de negocieri și situația politică din Moldova, Krasnoselski a menționat că Dodon acuză nefondat regiunea transnistreană în fața Rusiei. 

Colaj: Realitatea.md

„Trebuie să înțelegem clar în interesele cui joacă unii și să urmărim ce se întâmplă în statul vecin. După cum văd eu: anumite forțe pro-occidentale tensionează situația dintre Moldova și Federația Rusă. Domnul Dodon discreditează Transnistria în fața Rusiei, acuzându-ne de furt, de regimul oligarhic și de alte păcate de moarte. Însă reiese că el și guvernarea efectuiază aceeași sarcină de a rupe relațiile dintre Rusia și Moldova, dar și dintre Rusia și regiunea transnistreană”, a declarat Vadim Krasnoselski. 

Liderul nerecunoscutei regiuni a menționat că aproximativ un an mai devreme i-a propus lui Igor Dodon semnarea unei solicitări comune la adresa președintelui în exercițiu al OSCE, Sebastian Kurtz. Documentul presupunea o inițiativa comună a președinților părților aflate în conflict privind organizarea reuniunii „Întâlniri permanente ...”. 

„Am pregătit două solicitări, în limba rusă și în engleză. Le-am înmânat domnului Dodon. Inițial el a evoluat pozitiv acest pas, iar apoi a cerut o zi pentru a reflecta asupra textului, zi care s-a transformat în opt luni. Cu toate acestea, Igor Nikolaevici nu a răspuns la nici unul dintre cele cinci solicitări scrise din partea mea. Iar eu îi puneam aceeași întrebare: „Sunteți gata pentru negocieri, stimate Igor Nikolaevici, sau nu sunteți gata?””, a subliniat așa-numitul președinte al Transnistriei. 

Totodată, Krasnoselski l-a acuzat pe Dodon de atitudine pasivă și lipsă de responsabilitate.

„Noi nu fugim de la dialogul cu Igor Dodon sau alți politicieni care au agendă reală de reforme. Și problema, mă scuzați, nu e în noi, dar în Igor Nikolaevici, care a fugit de responsabilitate și de un dialog constructiv în continuare. Și este firesc că el nu are nici o atribuție la realizările de până acum. Acestea sunt rezultatele muncii grele a Ministerului Afacerilor Externe, experților din diferite departamente, și, desigur, președintelui Transnistriei”, a conchis liderul de la Tiraspol.

Realitatea.md amintește că acestea nu sunt primele declarații tari la adresa președintelui Dodon din partea liderului transnistrean. Acesta oferindu-i și câteva „lecții de istorie”. 

Prostie sau „joc de dame” între Dodon și Krasnoselski?! Laude și schimb de acuzații între cei doi lideri după învestirea în funcție

Krasnoselski nu-l mai crede pe Dodon: „Abordările președintelui R. Moldova provoacă confuzii!”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0787 -0.0383%
USD USD 18.0329 0.2663%
RUB RUB 0.2785 -0.6067%
RON RON 4.2187 0.0166%
UAH UAH 0.6843 0.0585%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile