Logo Realitatea.md

Gavrilița: Componența Guvernului și programul de guvernare ar putea suferi modificări la a doua prezentare în Parlament

17 Februarie 2021, 20:18 // Politica

În cazul în care Curtea Constituțională va declara drept constituțional decretul de numire repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de prim-ministru, chiar dacă o majoritate parlamentară de 54 de deputați a înaintat candidatura Marianei Durleșteanu, atât lista candidaților la funcția de miniștri, cât și Programul prezentat în Parlament ar putea suferi anumite modificări. Despre aceasta a anunțat chiar Natalia Gavrilița în cadrul unei emisiuni televizate.

foto: parlament.md

„S-ar putea să existe anumite modificări în componența Guvernului propus și componența programului. La moment, suntem în discuții cu parteneri politici, cu experți, oameni din societate care ne dau anumite reacții la programul propus și, în baza acestor discuții și propuneri care vor veni, s-ar putea să schimbăm anumite aspecte ale programului și componenței Guvernului”, a spus Natalia Gavrilița în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la postul de televiziune TVR Moldova.

Candidatul redesemnat a refuzat să spună cine anume ar putea fi înlocuit, precizând doar că la bază, cu siguranță nu vor sta „acuzațiile false” și „campania de denigrare a consilierilor prezidențiali și oamenilor care se află în anturajul președintelui Maia Sandu”, referindu-se la discuțiile în jurul „diplomei” Alei Nemerenco, propusă la funcția de ministru al Sănătății, sau costul casei și averea lui Andrei Spînu, propus la funcția de ministru al Economiei.

„Acest criteriu nu va sta la baza modificării componenței Guvernului. Este un proces interactiv, un proces de consultări cu colegii din partid, cu alți parteneri. Deci, voi veni cu această componență când vom finaliza procesul de consultări”, a menținat Gavrilița.

Cât ține de ziua în care se va prezenta în Parlament, „dacă Curtea Constituțională va decide că decretul este constituțional”, ea a menționat că va depune „imediat” solicitarea de investire la Parlament, iar apoi Biroul Parlamentului, conform procedurii, va decide când va fi ziua audierii în Parlament.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3035 -0.0150%
USD USD 17.5287 -0.1464%
RUB RUB 0.2367 -0.2108%
RON RON 4.3691 -0.0252%
UAH UAH 0.6277 -0.4125%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile