Logo Realitatea.md

Gavrilița explică de ce mai mulți bugetari nu au primit salariile pentru luna octombrie

05 Decembrie 2019, 18:22 // Economie

Natalia Gavrilița, fosta ministră a Finanțelor a declarat că neachitarea salariilor angajaților celor 64 de instituții este o consecință a adoptării legii salarizării pe timpul când Ion Chicu era ministru al Finanțelor.

Colaj: realitatea.md

„Toate autoritățile publice locale au semnalat că nu au resurse suficiente în bugetele lor pentru a acoperi aceste cheltuieli salariale mai mari și de aceea, pe lună ce trecea, începând cu iulie, deja autoritățile au început rând pe rând să nu mai aibă resurse. Pentru că nu avem un registru al funcțiilor publice și pentru că nu putem calcula exact pentru fiecare autoritate și fiecare instituție s-a creat un fond și autoritățile scriau la Ministerul Finanțelor și solicitau resurse adiționale pentur acoperirea cheltuielilor salariale”, a explicat Gavrilița.

Fosta ministră a spus că în timpul Guvernului Sandu, timp de 5 luni au fost adoptate șase hotărâri de Guvern care au suplinit bugetele autorităților publice locale și au acoperit cheltuielile de salarizare.

„Ultima astfel de hotărâre a fost pe 12 noiembrie și este foarte interesant de ce mai târziu auzim despre această problemă? De ce nu s-a preocupat Guvernul Chicu ca acești bani să ajungă la destinație și de ce are loc acest PR pe costul salariilor cetățenilor?”, a răspuns Gavrilița la acuzațiile lui Chicu.

VEZI ȘI:

Premierul Chicu: „Angajații din 64 de instituții nu au primit salariile pentru octombrie”. Explicația lui Pușcuța

Citeste tot despre: gavrilița, neplata salariilor
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5617 0.6131%
USD USD 16.6114 0.3601%
RUB RUB 0.2271 1.1581%
RON RON 4.0448 0.5994%
UAH UAH 0.6034 0.6002%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile