Logo Realitatea.md

Gavrilița explică de ce mai mulți bugetari nu au primit salariile pentru luna octombrie

05 Decembrie 2019, 18:22 // Economie

Natalia Gavrilița, fosta ministră a Finanțelor a declarat că neachitarea salariilor angajaților celor 64 de instituții este o consecință a adoptării legii salarizării pe timpul când Ion Chicu era ministru al Finanțelor.

Colaj: realitatea.md

„Toate autoritățile publice locale au semnalat că nu au resurse suficiente în bugetele lor pentru a acoperi aceste cheltuieli salariale mai mari și de aceea, pe lună ce trecea, începând cu iulie, deja autoritățile au început rând pe rând să nu mai aibă resurse. Pentru că nu avem un registru al funcțiilor publice și pentru că nu putem calcula exact pentru fiecare autoritate și fiecare instituție s-a creat un fond și autoritățile scriau la Ministerul Finanțelor și solicitau resurse adiționale pentur acoperirea cheltuielilor salariale”, a explicat Gavrilița.

Fosta ministră a spus că în timpul Guvernului Sandu, timp de 5 luni au fost adoptate șase hotărâri de Guvern care au suplinit bugetele autorităților publice locale și au acoperit cheltuielile de salarizare.

„Ultima astfel de hotărâre a fost pe 12 noiembrie și este foarte interesant de ce mai târziu auzim despre această problemă? De ce nu s-a preocupat Guvernul Chicu ca acești bani să ajungă la destinație și de ce are loc acest PR pe costul salariilor cetățenilor?”, a răspuns Gavrilița la acuzațiile lui Chicu.

VEZI ȘI:

Premierul Chicu: „Angajații din 64 de instituții nu au primit salariile pentru octombrie”. Explicația lui Pușcuța

Citeste tot despre: gavrilița, neplata salariilor
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5542 0.5730%
USD USD 17.6060 0.6178%
RUB RUB 0.2851 0.0000%
RON RON 4.0921 0.5801%
UAH UAH 0.7257 0.7917%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
15 ian, 16:21 //

(GALERIE FOTO) Cum arată restaurantul unde Dodon și socialiștii au chefuit aseară și ce prețuri afișează localul pentru servicii

15 ian, 15:32 //

Socialiștii și Dodon au dat aseară un chef într-un restaurant de lux din Capitală. Securitatea în zonă a fost asigurată de poliție și SPPS (VIDEO)

20 ian, 11:00 //

LIVE! Procuratura Generală: Prezentarea rezultatelor controalelor desfășurate la Procuratura Anticorupție și Procuratura pentru Combaterea Criminalității și Cauze Speciale

17 ian, 12:39 //

Ioniță: „România a finanţat multe în Republica Moldova, fără să primim măcar un cuvânt de mulţumire”

16 ian, 10:00 //

LIVE! Artistul Ștefan Petrache este condus pe ultimul drum. Rudele, prietenii, colegii îi aduc omagiu

16 ian, 15:31 //

Dodon, despre vacanțele de lux: Ieri cineva voia să se scalde cu mine, azi altcineva caută foto unde-s în chiloți de baie

16 ian, 17:49 //

foto: autosalubritate.md Șoferii de la „Autosalubritate” se plâng primarului pe condițiile proaste de muncă și salariile mari ale șefilor: „Nu suntem socotiți de oameni”. Ceban nu (le) răspunde

17 ian, 15:17 //

Foto: adevarul.ro Povestea unei jurnaliste, originare din Chișinău, care a emigrat în '89 în SUA. „Când doi miliţieni m-au dus la secţie...”

17 ian, 10:32 //

Foto: novostipmr Tiraspolul a anunțat că restricționează accesul mașinilor cu numere de înmatriculare RM

21 ian, 09:16 //

Colaj: realitatea.md (VIDEO) Infidelitate la un meci de fotbal. Au crezut că nu îi vede nimeni, dar camerele erau pe ei