Logo Realitatea.md

GenderDoc-M cere Procuraturii și Consiliului pentru prevenirea şi eliminarea discriminării să se sesizeze în legătură cu discursul lui Igor Dodon

14 Septembrie 2018, 20:43 // Societate

GenderDoc-M, organizația activitatea căreia este îndreptată spre apărarea şi promovarea drepturilor LGBT, a publicat o declarație, în contextul unui discurs al președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, prin care cere Consiliului pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii și Procuraturii Generale să se autosesizeze.

Foto simbol
„Astăzi, 14 septembrie, în cadrul celui de-al XII-lea Congres Mondial al Familiilor, președintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, într-un discurs susținut la deschiderea evenimentului, a declarat următoarele: „Organizarea festivalurilor minorităților sexuale, și al altor manifestări care contribuie la răspândirea principiilor imorale trebuie condamnată cu fermitate, poate chiar scoasă în afara legii.”
 
Prin aceasta, Președintele instigă la discriminarea unui grup social din Republica Moldova, în acest caz comunitatea LGBT, care, conform Constituției și legislației în vigoare a Republicii Moldova, este egală în drepturi și libertăți, inclusiv dreptul la libertatea întrunirilor și libertatea exprimării. Or, interzicerea acestor drepturi de către Președinte, garant al Constituției, este o încălcare gravă a legii și un act sever de discriminare.
 
Cerem Consiliului pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii și Procuraturii Generale să se autosesizeze pe marginea acestui discurs instigator la ură și discriminare, pronunțat de către Președintele statului și răspândit în mass-media”, se specifică în declarație.
 
Amintim că șeful statului a susținut că marșurile și festivalurile organizate de către minoritățile sexuale ar trebui „declarate imorale, să fie condamnate cu fermitate și scoase în afara legii”. Afirmația a fost făcută, în timpul discursului său de la Congresul Familiei, care are loc în perioada 14-16 septembrie curent, la Chișinău.
Citeste tot despre: declarație, Genderdoc-M, Igor Dodon
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 0.0000%
USD USD 17.6277 0.0000%
RUB RUB 0.2486 0.0000%
RON RON 4.0060 0.0000%
UAH UAH 0.6555 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile