Logo Realitatea.md

Georgian pornit spre Germania, reținut pe malul românesc al Prutului. Cum i-a reușit să treacă neobservat râul

11 Septembrie 2019, 10:01 // Societate

Polițiștii de frontieră români au reținut, pe malul român al Prutului, un georgian în vârstă de 35 de ani care a trecut în înot râul. Deocamdată nu se cunoaște cum a reușit georgianul să treacă râul neobservat de polițiștii de frontieră moldoveni. Acesta a fost transmis autorităților moldovenești pentru a continua cercetările.

foto: I.T.P.F. Iași

Potrivit Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, cazul a avut loc în jurul orei 21.00 a zilei de 8 septembrie. Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Țuțora au depistat, pe direcţia localităţii de frontieră Prisăcani, în apropierea malului românesc al râului Prut, un bărbat a cărui prezenţă în zonă nu era justificată.

Poliţiştii de frontieră au procedat la identificarea bărbatului, stabilind că este un cetăţean din Georgia. În vederea continuării cercetărilor, acesta a fost condus la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Țuțora.

Din verificările efectuate şi din declaraţiile bărbatului, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că acesta este cetăţeanul georgian A.A., în vârstă de 35 de ani şi a trecut înot râul Prut, cu intenţia de a ajunge în Germania.

Nu se cunoaște cum a reușit georgianul să se strecoare neobservat de polițiștii de frontieră moldoveni spre malul râului. De cealaltă parte a localității Prisăcani este satul Costuleni, raionul Ungheni. 

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar bărbatul a fost predat autorităţilor de frontieră ale statului vecin în baza Acordului de Readmisie încheiat între România şi Republica Moldova.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6995 0.9123%
USD USD 17.7601 0.2982%
RUB RUB 0.2764 1.5057%
RON RON 4.1600 0.9243%
UAH UAH 0.7160 0.1679%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile