Logo Realitatea.md

Gheorghe Costandachi va candida independent la Primăria capitalei (VIDEO)

19 August 2019, 19:00 // Politica

Președintele Centrului Social Politic European, Gheorghe Costandachi, a anunțat că va candida independent la funcția de primar general al municipiului Chișinău, fiind un candidat apolitic.

Foto: stiri.md

Gheorghe Costandachi a menționat că „a analizat cu atenție situația generală a municipiului Chișinău, toate provocările și așteptările oamenilor și a decis să vină cu inițiativa dată”. Potrivit candidatului, „în fruntea Primăriei trebuie să fie o persoană apolitică, care nu are angajamente politice și de clan, nici obligațiuni față de grupări mafiote, persoană care poate aduce schimbări”.

De asemenea, acesta a declarat că „primarul nu trebuie să fie un om care se schimbă după cum bate vântul sau după culoarea politică a guvernărilor, ci om care rămâne fidel valorilor morale, principiilor de profesionalism și libertate în activitate”. La fel, Costandachi a spus că „în fruntea Primăriei trebuie să fie o persoană integră și un gospodar cu echipă de persoane profesioniste, curate și necompromise”.

Gheorghe Costandachi a venit și cu o adresare către toate partidele politice extraparlamentare, societății civile, experților, oamenilor de afaceri, locuitorilor municipiului Chișinăului, cu solicitarea de a-i acorda încredere și suport. „De unul singur îmi va fi greu, chiar imposibil de a opune rezistență giganților care au la dispoziție toate resursele administrative, financiare și mediatice”, a spus candidatul.

De menționat că, alegerile locale generale vor avea loc pe 20 octombrie curent.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2923 -1.0864%
USD USD 17.6937 -0.3424%
RUB RUB 0.2465 -1.6753%
RON RON 3.9835 -1.0851%
UAH UAH 0.6623 -0.2560%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile