Logo Realitatea.md

Gheorghe Petic, suspectat într-o cauză de viol, plasat în arest preventiv

15 Octombrie 2018, 15:36 // Societate

Gheorghe Petic, președintele Organizației Teritoriale Ungheni a Partidului Platformei Demnitate și Adevăr (PPDA) suspectat într-o cauză de viol, a fost plasat în arest preventiv pentru 20 de zile. În semn de protest, inculpatul a declarat greva foamei.

Foto/ Facebook

„Judecătorul de instrucție din cadrul Judecătoriei Ungheni a admis parțial demersul procurorului de caz, care a solicitat 30 de zile. Până la moment, nu am văzut probe care să confirme reținerea și aplicarea măsurii preventive. Voi analiza hotărârea și urmează să depunem un recurs”, a declarat avocatul.

Întrebat în holul instanței, dacă clientul său i-a povestit în ce circumstanțe și-a făcut cunoștință cu victima, acesta a adăugat că: „nu pot să vă relatez, deoarece sunt materiale confidențiale”.

„Nu a fost dispusă nicio expertiză, nu avem niciun rezultat. Dumnealui (n.r. Petic) a declarat că a fost ținut în condiții inumane în izolatorul de detenție din cadrul Inspectoratul de Poliție Nisporeni”, a conchis avocatul.

Totodată, judecătorul de instrucție a dispus ca Petic să fie transferat la izolatorul din Bălți, acolo unde își va executa mandatul de arestare.

Amintim că acesta a fost reținut pe data de 12 octombrie, după ce o locuitoare a orașului Ungheni a telefonat la serviciul 112 și a declarat că a fost violată de el.

Potrivit poliției, victimei, în vârstă de 31 de ani, i s-a acordat asistență psihologică, apoi fiind dispusă efectuarea expertizei medico-legale. Rezultatele expertizei au probat faptul întreținerii raportului sexual, fiind depistate și ridicate probe biologice, care urmează să fie suplimentar analizate.

De asemenea, la locul săvârșirii faptei au lucrat experții din cadrul Centrului de Expertiză Judiciară și Criminalistică, care au prelevat și alte probe care confirmă prezența presupusului agresor în casa victimei.

Dacă va fi găsit vinovat, Petic riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 5 ani.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1260 -0.2048%
USD USD 17.0250 -0.1279%
RUB RUB 0.2226 0.4060%
RON RON 4.1300 -0.2054%
UAH UAH 0.6012 -0.2985%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile