Logo Realitatea.md

Ghilețchi, în SUA. A avut întrevederi cu oficiali din cadrul armatei și a administrării interguvernamentale a Statelor Unite (FOTO)

31 Ianuarie 2018, 10:10 // Actualitate

Subiecte ce țin de dezvoltarea relațiilor de cooperare dintre Statele Unite ale Americii și Republica Moldova, precum și intensificarea dialogului bilateral au fost discutate de către Vicepreședintele Parlamentului, Valeriu Ghilețchi cu mai mulți oficiali ai statului Carolina de Nord din SUA.

În discuțiile cu Directorul Departamentului Relații Interguvernamentale, Jordan Whichard, au fost abordate subiecte ce țin de poziționarea geopolitică a țării noastre și apropierea de spațiul valoric occidental. Reprezentanții oficiului Guvernatorului Roy Cooper au susținut apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană.

Discuții au avut loc și cu Richard Minor, Directorul pentru Cooperare Internațională și Investiții, care este și un bun expert în domeniul integrării europene. În cadrul dialogului cu Valeriu Ghilețchi, oficialul și-a exprimat disponibilitatea de a efectua o vizită la Chișinău, pentru un schimb de opinii și expertiză cu reprezentanții administrației publice.

De asemenea, Ghilețchi a discutat cu generalul Todd Hunt despre mai multe proiecte de cooperare cu Armata Națională a Moldovei, pe parcursul acestui an fiind posibile unele vizite de informare și schimb de experiență a militarilor moldoveni în Carolina de Nord.

Menționăm că vicepreședintele Parlamentului, Valeriu Ghilețchi, se află într-o vizită de câteva zile în Carolina de Nord, SUA. În cadrul discuțiilor anterioare s-a mai convenit asupra posibilității tinerilor moldoveni de a aplica la studii în Universitățile Carolinei de Nord.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4339 0.9464%
USD USD 17.2272 0.2625%
RUB RUB 0.2448 1.2826%
RON RON 4.0205 0.9897%
UAH UAH 0.6337 -1.3850%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile