Logo Realitatea.md

Ghimpu: Dacă noi nu participam la formarea majorității parlamentare, atunci sigur, azi aveam alegeri anticipate

01 Februarie 2016, 10:55 // Politica

Poziția Partidului Liberal referitor la situaţia social-politică şi economică din Moldova, funcţionarea instituţiilor democratice, reformele implementate la nivel naţional în conformitate cu angajamentele asumate faţă de cetățeni și partenerii de dezvoltare, lupta cu corupţia în instituţiile de stat, rezolvarea problemelor apărute la nivel local şi perspectivele de integrare europeană a Republicii Moldova. Acestea au fost temele discutate în perioada 30-31 ianuarie în cadrul întâlnirilor conducerii PL cu membrii organizațiilor teritoriale ale fomarțiunii din Criuleni, Dubăsari, Leova și Călărași. 

foto: pl.md

Potrivit unui comunicat de presă al formațiunii, atât președintele PL, Mihai Ghimpu, cât și cei prezenți la ședințe au menționat că cetăţenii îşi doresc stabilitate, reforme şi un Guvern stabil pe o perioadă cât mai îndelungată de timp. De asemenea aceştia au criticat vehement acţiunile violente ale protestatarilor împotriva Preşedintelui PL, Mihai Ghimpu, a ministrului Educației, Corina Fusu şi a deputatului PL, Alina Zotea.

„Dacă noi, nu participam la formarea majorității parlamentare, atunci sigur, azi aveam alegeri anticipate. Suntem conştienţi că alegerile anticipate ar fi adus în mod sigur la putere forțele pro-ruse, care vor să întoarcă RM spre Kremlin”, a menționat Mihai Ghimpu. De asemenea, preşedintele liberal a spus că datorită deciziei de participare în majoritatea parlamentară reformele şi proiectele începute vor derula cu success şi în cel mai scurt timp vom avea performanţe economice şi vom îmbunătăţi nivelul de trai aşteptat de cetăţeni.

Liderii organizațiilor teritoriale au menționat că, unica soluție, pentru depășirea crizei politice, nu sunt alegerile anticipate, fapt ce ar conduce Republica Moldovei la o nouă criză financiară, precum şi la stoparea finanţărilor din partea partenerilor externi. Guvernul învestit trebuie să muncească, pentru a îndepărta restanțele pe care le are Republica Moldova, să înregistreze progrese substanţiale în domeniul reformei justiţiei, combaterea corupţiei şi să îmbunătățească calitatea vieții.

De asemenea, potrivit comunicatului, membrii PL au fost de părerea că Guvernul care a fost învestit este obligat „să bifeze rezultate pentru oameni, să implementeze reforme, să demonstreze prin fapte că integrarea europeană este un imperativ care poate fi atins”.

La ședințe au participat, deputații liberali Alina Zotea, responsabil de raionul Leova, și Petru Cosoi, președintele OTPL Călărași, Oleg Ogor, președintele OTPL Criuleni, Ludmila Crăciun, președinte OTPL Dubăsari și Igor Jugănaru, președintele OTPL Leova.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3507 0.3178%
USD USD 17.4143 -0.5443%
RUB RUB 0.2721 0.1104%
RON RON 4.0695 0.2784%
UAH UAH 0.7026 -1.0980%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile