Logo Realitatea.md

Glavan: Laboratoarele ANSP activează ilegal. Chicu către Dumbrăveanu: „Ce informații speculează iresponsabila?” (VIDEO)

24 Iunie 2020, 20:31 // Societate

Fosta ministră a Sănătății, actuala deputată „Pro Moldova” Ruxanda Glavan, a scris în dimineața acestei zile, 24 iunie, că 21 dintre laboratoarele Agenției Naționale de Sănătate Publică (ANSP) ar activa ilegal, pe vreme de pandemie generată de răspândirea noului tip de coronavirus. Conducerea ANSP nu a venit cu vreo reacție, însă în cadrul ședinței Guvernului care a avut loc tot azi, dupa-amiază, premierul Ion Chicu a solicitat o explicație de la ministra Sănătății, Viorica Dubrăveanu.

„Pentru a evita speculațiile din partea foștilor miniștri ai Sănătății, care au distrus sistemul de sănătate, vreau o concretizare. Fiindcă e foarte vocală în ultimele zile, mai ales de când are partid. Ce informații speculează iresponsabila despre activitatea ilegală a laboratoarelor ANSP. În ce măsură este adevărat acest lucru”, a întrebat oficialul în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri din 24 iunie 2020.

Embed:

Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a răspuns că, la momentul actual, nu ar exista niciun laborator în lume care să fie acredit pentru testarea la Covid-19.

„Ceea ce ține de acreditarea națională, care trebuie să fie realizată de Consiliul național de acreditare și evaluare în sănătate cu adevărat există o problemă. Este un conflict de interese, adică Agenția trebuie să se acrediteze singură. Avem un proiect de lege care va fi promovat în Parlament”, a punctat aceasta.

Amintim că nu este primul conflict între fosta ministră a Sănătății, Ruxanda Glavan, și actuala guvernare pe subiectul pandemiei. Săptămâna trecută, „Pro Moldova” a înaintat o moțiune simplă în plen împotriva ministrei Viorica Dumbrăveanu, a directorului Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună și împotriva altor responsabili de gestionarea crizei epidemiologice.

Cu referire la acest subiect, Biroul permanent urmează să decidă dacă va fi discutat la următoarea ședință în Parlament. Joia și vinerea curentă nu va avea loc ședința plenară.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4633 0.0000%
USD USD 17.1929 0.0000%
RUB RUB 0.2429 0.0000%
RON RON 4.0207 0.0000%
UAH UAH 0.6382 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile