Logo Realitatea.md

Goncearenko renunță la Aeroportul Chișinău! Usatîi spunea ieri că motivul ar fi mita de 50 de milioane cerută de un oarecare „Vodolei”

19 Februarie 2020, 15:04 // Actualitate

Andrei Goncearenko, miliardarul rus beneficiar al companiei Komaksavia Airport Invest Ltd care deține 95% din capitalul Avia Invest, renunță la Aeroportul Internațional Chișinău. Printr-o declarație făcută pe Facebook, acesta a motivat că intențiile sale și-au pierdut relevanța ca urmare a „planurilor autorităților de a crea o companie la nivel național „Aeroporturile Moldovei”.

„În decembrie 2019, am primit o ofertă de a deveni acționar la concesionarul Aeroportului Internațional Chișinău, pe care am acceptat-o pentru a asigura funcționarea și dezvoltarea cu succes a acestui activ important pentru Republica Moldova.

Cu toate acestea, în lumina planurilor autorităților de a crea o companie la nivel național „Aeroporturile Moldovei”, aceste intenții și-au pierdut relevanța.

Până la finalizarea vânzării acțiunilor, toate obligațiile existente către autoritățile și oamenii din Republica Moldova vor fi îndeplinite.

Sunt dispus să investesc și în alte proiecte de perspectivă în Moldova”, se arată în declarația oficială a lui Goncearenko.

„În seara zilei de 18 februarie curent, Renato Usatii a făcut declarații calomnioase referitor la Aeroportul Chișinău. Inclusiv m-a insultat personal. Cer autorităților moldovenești să ia măsurile necesare în privința acțiunilor infracționale ale lui Renato Usatîi, care mi-au afectat reputația”, se arată într-o declarație separată a lui Goncearenko.

Este de menționat însă că ieri, în cadrul unei transmisiuni live pe pagina sa de Facebook, președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, anunța că Goncearenko va renunța la Aeroportul Chișinău după ce președintele Igor Dodon ar fi pretins o mită de „50 de milioane în valută”.

Deși nu a pronunțat numele președintelui țării, Usatîi s-a referit pe tot parcursul live-ului său la un oarecare „Vodolei” (n.r. „Vărsător”), zodie care o poartă și Igor Dodon, care și-a sărbătorit ieri ziua de naștere. La fel, Igor Dodon a fost ridiculizat ca urmare a unei declarații ale sale în care spunea că el este „vodolei”, Zinaida Greceanîi este „vodolei” și că „există un grup al vărsătorilor serioși”.

Potrivit lui Usatîi, cineva de la Moscova l-ar fi informat că „Vodoleiul” a cerut de la Goncearenko 50 de milioane pentru a închide tema Aeroportului Chișinău și a o uita cu timpul”. „Acesta este un scenariu. Al doilea - a spus să-l transmită celui la care va arăta el cu degetul”, a spus Usatîi.

Vedeți aici declarațiile lui Usatîi:

 
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4833 -0.2795%
USD USD 17.3920 -0.2792%
RUB RUB 0.2515 -0.7106%
RON RON 4.0272 -0.2551%
UAH UAH 0.6518 -0.2754%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile