Logo Realitatea.md

Google Chrome va bloca toate reclamele site-urilor care le folosesc în mod abuziv

06 Noiembrie 2018, 16:24 // Tech

În curând, site-urile raportate ca folosind reclame în mod abuziv vor fi împiedicate complet să mai afișeze reclame de browser-ul Google Chrome. Pentru a proteja utilizatorii și experiența de navigare a acestora, spun cei de la Google, viitoarea versiune a browser-ului Chrome va bloca toate reclamele afișate de site-urile care nu folosesc corect opțiunile de monetizare.

Foto simbol

Prin folosirea abuzivă a reclamelor, Google se referă la acele site-uri care generează mesaje false de informare (de genul “a fost depistat un virus, click aici să-ți scanezi telefonul”), pagini care redirecționează automat utilizatorul sau chiar tentative de furt ale datelor personale.

Practic, Google Chrome va face ceea ce AdBlock şi alte extensii anti-reclame pentru browser fac de mult timp, însă numai pentru acele site-uri care îşi agasează vizitatorii şi pun în pericol securitatea dispozitivelor.

Chrome 71, care va fi lansat în decembrie, va acorda site-urilor raportate de utilizatori pentru abuzul de reclame 30 de zile pentru a-și rezolva problemele. Dacă după 30 de zile nu au fost eliminate reclamele-problemă, vor fi blocate toate reclamele afișate de pe site-ul respectiv.

În principiu, măsura luată de Google este binevenită, existând numeroase site-uri care au profitat de lipsa de experiență a utilizatorilor inclusiv pentru a instala spyware pe telefoanele acestora. Pe de altă parte, această decizie aduce aminte de câtă putere are Google în mediul online și câți oameni respectiv companii depind de deciziile gigantului american.

Sursa: Profit.ro

Citeste tot despre: browser, google chrome, reclame
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4073 0.5961%
USD USD 17.7179 0.1368%
RUB RUB 0.2497 1.2982%
RON RON 4.0066 0.5799%
UAH UAH 0.6577 -0.6945%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile