Logo Realitatea.md

Grație suportului din partea unei companii producătoare de țigări, Poliția de Frontieră a procurat 9 căței de rasă care vor fi instruiți în depistarea produselor din tutun

19 Ianuarie 2021, 18:35 // Societate

Nouă căței de rasă Malinois Ciobănesc Belgian au fost procurați de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră și urmează a fi repartizați în subdiviziunile Poliției de Frontieră unde vor fi instruiți în detectarea produselor din tutun. Achiziția a fost posibilă grație unui suport financiar în valoare de o sută de mii de lei, oferit la finele anului 2020 de Compania „JT International Trading” SRL (JTI), important producător al produselor din tutun.  

foto: border.gov.md

Potrivit Poliției de Frontieră, contrabanda cu țigări, inclusiv cu produse contrafăcute, în prezent este evaluată ca fiind unul dintre cele mai serioase riscuri la adresa securității frontierei de stat. Traficul ilegal cu produse accizabile precum țigările și produsele din tutun, urmat de alcool și produse alcoolice, circulația ilegală a substanțelor narcotice, psihotrope și a precursorilor, rămân a fi printre principalele tendințe care definesc evoluția fenomenului infracționalității transfrontaliere.

În acest sens, suportul oferit Poliției de Frontieră de către JTI „va contribui esențial la consolidarea capacităților instituționale în domeniul combaterii criminalității transfrontaliere, cu accent sporit pe prevenirea și investigarea cazurilor de contrabandă cu țigări și produse din tutun la frontiera de stat”, se arată într-un comunicat al IGPF.

Relațiile de parteneriat dintre „JT International Trading” SRL și Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, sunt consemnate de Protocolul de colaborare, semnat de Părți la data de 20 septembrie 2018, în domeniul combaterii comerțului ilicit cu produse din tutun, scopul căruia constituie apărarea intereselor de ordin economic, social, fiscal și de securitate ale Republicii Moldova și ale „JT International Trading” SRL.

Foto: border.gov.md

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3035 -0.0150%
USD USD 17.5287 -0.1464%
RUB RUB 0.2367 -0.2108%
RON RON 4.3691 -0.0252%
UAH UAH 0.6277 -0.4125%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile