Logo Realitatea.md

Grădinițele private vor să activeze. „Regretăm orice leu investit în RM pentru că am ajuns să cerșim dreptul la muncă”

06 August 2020, 10:08 // Societate

Reprezentanții Instituțiilor Private de Educație Timpurie au protestat pașnic în fața Guvernului în această dimineață. Aceștia solicită să li se permit să reia activitatea începând cu 20 august.

„Pe întreaga perioadă a pandemiei, sumele pentru locațiile încăperilor unde activăm au crescut considerabil. O parte din instituțiile educaționale pur și simplu au falimentat. N-eam pierdut practic toți salariații, care timp de 6 luni nu au putut munci. Nu am primit nici un ajutor din partea statului, deși până acum am achitat responsabil impozitele. Jumătate au rămas șomeri și urmăătoarea jumătate vor deveni, în cel puțin o lună dacă nu permiteți să activăm”, scrie în apelul protestatarilor.

Reprezentanții instituțiilor spun că au solicitat permisiunea de a activa în aer liber cu un număr mic de copii, respectând toate cerințele impuse de autorități, dar mereu au fost refuzați.

„Ați impus și ne-ați pus în aceeași oala cu grădinițele de stat, în timp ce multe instituții educaționale private până acum petreceau doar câteva ore pe zi, altele făceau activități de recuperare a copiilor cu CES, o parte prestau doar servicii de creșă. Deci aveau spații care să le permită să aibă o activitate, să-și întrețină familiile. Nu ați cerut părerea noastră și nici măcar nu ați dorit să dialogați cu reprezentanții noștri”, mai spun protestatarii.

„Regretăm orice leu investit în RM pentru că am ajuns să cerșim dreptul la muncă”.

Protestatarii au mai declarat că sunt gata să respecte orice instrucțiune impusă de autorități, doar să nu dea faliment.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0854 1.0713%
USD USD 17.0035 0.2411%
RUB RUB 0.2185 0.6449%
RON RON 4.1192 1.0772%
UAH UAH 0.5994 0.2341%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile