Logo Realitatea.md

Greceanîi, despre obstrucționarea presei la Monumentul lui Ștefan cel Mare: Regret incidentul, dar …

02 Iulie 2020, 17:25 // Actualitate

Președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, regretă incidentul din această dimineață, când ofițerii Serviciului Pază și Protecție de Stat au interzis accesul presei, au bruscat unii jurnaliști și nu le-au permis să discute cu speakerul, șeful statului și premierul, după ce aceștia au depus flori la monumentul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt, cu prilejul împlinirii a 516 ani de la trecerea în neființă.

Colaj: realitatea.md

„Regret incidentul care a avut loc în dimineața zilei de astăzi și reiterez că întotdeauna am susținut libertatea de exprimare și accesul liber la informație, dar acest lucru nu trebuie să contravină legislației în vigoare. Din păcate, acest caz seamănă foarte mult a fi o provocare. Sper să nu fie una intenționată ci doar o neînțelegere. Sunt mereu deschisă pentru comunicare cu jurnaliștii, dar, în același timp aceștia ar trebui să poarte respect față de angajații altor bresle, în cazul dat, față de ofițerii Serviciului Pază și Protecție de Stat care își exercită funcția conform legii. În cazul în care sunt întrebări, sunt gata să răspund la ele, iar facilitarea dialogului nostru îl fac angajații Direcției generale comunicare și relații publice a Parlamentului”, a scris Greceanîi pe pagina sa de Facebook.

Precizăm că, în ultima perioadă atacurile și ostrucționarea presei sunt tot mai des folosite atât de către paza demnitarilor, cât și de către oamenii legii.

Mai grav este faptul că și unii deputați socialiști, cum ar fi Vlad Bătrîncea, Corneliu Furculiță și Anatol Labuneț și-au permis să acuze unele instituții de presă că ar fi finanțate din „surse obscure”, inclusiv din furtul miliardului, evitând să ofere declarații acestora. Anatol Labuneț și-a permis chiar să vorbească cu o reporteriță vulgar și necenzurat, în timp ce părăsea instituția Parlamentului. 

 
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6172 -0.3135%
USD USD 16.5952 -0.1234%
RUB RUB 0.2257 -0.1769%
RON RON 4.0556 -0.3391%
UAH UAH 0.6004 0.0667%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile