Logo Realitatea.md

Greceanîi efectuează o vizită de lucru în Armenia, prima din istoria relațiilor bilaterale stabilite între cele două state

24 Februarie 2020, 09:29 // Politica

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, efectuează o vizită oficială în Republica Armenia, la invitația președintelui Adunării Naționale a acestei țări, Ararat Mirzoian.

Din delegația Parlamentului Republicii Moldova mai fac parte Gaik Vartanean, președintele Grupului de prietenie cu Republica Armenia, membru al Comisiei politică externă și integrare europeană; Elena Bacalu, președintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie, și Vladimir Mizdrenco, membru al acestei comisii; Chiril Moțpan, membru al Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică; Adrian Albu, Secretarul General al Parlamentului.

Zinaida Greceanîi va avea o întrevedere bilaterală cu omologul său armean Ararat Mirzoian, iar ulterior va participa la întâlnirea în format extins a delegațiilor parlamentare din Moldova și din Armenia.

Speakerul se va întâlni cu președintele Republicii Armenia Armen Sarkisian, la reședința de stat din Erevan.

De asemenea, Zinaida Greceanîi va avea o întrevedere cu Sanctitatea Sa Karekin al II-lea, Catolicos și Patriarh Suprem al Tuturor Armenilor, și va vizita muzeul și reședința patriarhală.

Programul vizitei include și întrevederea speakerului cu prim-ministrul Armeniei Nikol Pașinian.

Delegația va vizita un important agent economic din Erevan, precum și Institutul de manuscrise antice „Matenadaran” și se va familiariza cu performanțele Centrului de tehnologii creatoare „Tumo” care a atins excelențe semnificative în promovarea și valorificarea cunoștințelor și potențialului copiilor și tinerilor.

Actuala vizită oficială a președintelui Parlamentului Republicii Moldova la Erevan este prima în istoria relațiilor interparlamentare moldo-armene.

Republica Moldova şi Republica Armenia au stabilit relații diplomatice la 18 iulie 1992.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3426 0.0000%
USD USD 17.4546 0.0000%
RUB RUB 0.2368 0.0000%
RON RON 4.3784 0.0000%
UAH UAH 0.6257 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile