Logo Realitatea.md

Grigore Novac încearcă să-și îndreptățească acțiunile: „Sunt o fire pașnică…însă pentru mine familia e un lucru sfânt”

10 Iunie 2020, 14:52 // Politica

Deputatul PSRM, Grigore Novac, cel care a sărit ieri seara primul la bătaie la colegul său, parlamentarul PAS, Mihai Popșoi, în platoul unei emisiuni televizate, în timpul pauzei de publicitate, încearcă astăzi să-și argumenteze fapta.

Foto Simbol: Grigore Novac

Deputatul susține că „în realitate este o fire pașnică” și încearcă mereu „să aplaneze conflictele pe cale pașnică”, însă atunci când îi este atacată familia recurge la metode mai puțin demne de un deputat, demnitar de stat.

„Nu îți alegi familia. Aceasta este un dar al lui Dumnezeu pentru tine, așa cum tu ești unul pentru ea. Sunt o fire pașnică și, de obicei, evit orice conflict fizic. Cred că orice divergență trebuie să fie soluționată prin discuție. Însă, pentru mine, la fel ca și pentru marea majoritate a bărbaților din țara noastră, familia este un lucru sfînt. Este josnic să ataci familia cuiva. Iar în politică se trece la atacuri la persoană, ori, și mai urât, la atacarea familiei doar atunci când nu mai au argumente în polemică”, a scris Novac pe pagina sa de Facebook.

Totodată, parlamentarul bătăuș spune că „situația de aseară este regretabilă”, însă doar faptul că Mihai Popșoi a recurs la atacuri la familia sa, dar nu și faptul că acesta l-a lovit.

„Situația de aseară este una regretabilă. Dar regretul este legat de faptul că, cel care se crede politician cu valori și principii europene, atacă în cel mai murdar mod familia, atacă un lucru sfânt. În locul meu, ce ar fi făcut alți bărbați, familia cărora ar fi fost atacată mârșav ?”, se întreabă Novac.

Cu o reacție la cele expuse de către Grigore Novac a venit deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, care menționează că: „Dincolo de faptul că pumnul nu este o soluție indiferent de ce ți se spune, argumentul familiei este total fals în această situație. Faptul că o persoană publică, conform relatărilor presei, se căsătorește fictiv pentru a acapara, în principiu ilegal, un teren de construcție într-o suburbie a Chișinăului, nu este despre familie. Nici măcar despre folosirea familiei în scopuri politice așa cum face Dodon adesea și nu doar el. E despre corupție, despre lipsa integrității unui demnitar public, despre ”fentarea” cadrului legal pentru obținerea unor avantaje financiare necuvenite sau pentru acoperirea ilegalităților”.

  R LIVE TV
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5541 0.2228%
USD USD 17.2383 0.0546%
RUB RUB 0.2261 -0.7898%
RON RON 4.2182 0.2329%
UAH UAH 0.6047 -0.1651%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile