Logo Realitatea.md

Grigore Policinschi, după eliberare: „Acuzațiile de fraude și prejudiciile aduse mie nu pot fi acceptate, fiindcă sunt nejustificate”

30 Septembrie 2017, 11:10 // Societate

Grigore Policinschi, președintele raionului Dubăsari reținut pe Aeroportul din Chișinău de către procurorii anticorupție și învinuit într-un dosar de abuz în serviciu cu cauzarea daunelor în proporții considerabile intereselor publice, a venit cu o reacție după ce a fost eliberat ulterior.

Deși acesta pledează nevinovat, le mulțumește ofițerilor CNA pentru acțiunile efectuate în adresa sa.

Foto: dubasari.md

„Nu cred ca suntem ideali, dar acuzațiile de fraude și prejudiciile aduse mie nu pot fi acceptate, fiindcă sunt nejustificate și se bazează pe presupuneri și abordare greșită a domeniului de competente si responsabilități ale Autorităților Publice Locale, necunoașterea practicilor legale internaționale din domeniul administrării în condițiile când bugetele locale se administrează pe principiile de autonomie locală”, a scris Policinschi.

„Mulțumesc liderilor de opinie publică și mass-mediei pentru informare, colegilor din cadrul CALM, care imediat au reacționat la problema; avocaților, care au decis să mă apere gratis în asemenea condiții neclare și dificile; ofițerilor CNA pentru corectitudine și comportament demn”, a adăugat acesta.

Stimati Prieteni, Colegi, Locuitori ai Raionului Dubasari, Oameni de buna credinta din toata Moldova si din toate...

Posted by Grigore Policinschi on 29 Septembrie 2017

Realitatea.md amintește că Grigore Policinschi a fost eliberat după ce a fost audiat în prezenţa apărătorilor săi. După audiere, procurorii au emis ordonanţa privind eliberarea, aplicându-i măsura preventivă - obligarea de a nu părăsi ţara, deoarece, potrivit lor, reţinerea bănuitului la etapa iniţială a urmăririi penale a permis conservarea probelor şi evitarea riscului distrugerii acestora.

Urmărirea penală continuă, iar Procuratura Anticorupție va informa despre evoluţia şi măsurile legale întreprinse pe caz.

Citește și:

Grigore Policinschi, pus oficial sub învinuire! Acesta a fost audiat în prezenţa avocaților săi

Consilieri din Dubăsari amenință cu protest în urma reținerii președintelui de raion, Grigore Policinschi

DETALII despre reținerea preşedintelui de Dubăsari! După concediul din Turcia, a dat ochii cu procurorii anticorupţie

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6325 0.5449%
USD USD 16.8606 0.5403%
RUB RUB 0.2169 -0.3217%
RON RON 4.0264 0.5243%
UAH UAH 0.5963 0.4718%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile