Logo Realitatea.md

Grigore Policinschi va compărea în fața instanței! Dosarul președintelui r. Dubăsari a fost expediat în judecată

15 Martie 2018, 09:22 // Societate

Procuratura anticorupție a finalizat urmărirea penală în privința președintelui raionului Dubăsari, Grigore Policinschi, acuzat de abuz de serviciu cu cauzarea daunelor în proporţii considerabile intereselor publice şi depăşirea atribuţiilor de serviciu, soldate cu urmări grave, precum și neîndeplinirea sau îndeplinirea necorespunzătoare a obligațiilor de serviciu, ca rezultat al unei atitudini neglijente sau neconștiincioase față de ele, care au provocat urmări grave intereselor ocrotite de lege ale persoanei juridice. 

Dosarul președintelui raionului Dubăsari a fost expediat în instanța de judecată și în scurt timp, Policinschi va compărea în fața magistraților. 

Potrivit Procuraturii Anticorupție, președintele raionului Dubăsari esta acuzat de:

-    Delegarea, cu încălcarea normelor de procedură, a angajaților Consiliului raional Dubăsari spre participare în delegații oficiale peste hotarele Republicii Moldova;

-    Încheierea ilegală a unor contracte de achiziționare a serviciilor de asistență juridică;

-    Încălcarea legislației privind secretul de stat, prin aprobarea listei colaboratorilor din subordinea Consiliului raional, care urmau să aibă acces permanent la secretul de stat cu avizarea achitării plăților sub formă de sporuri la salariu în acest scop;

-    Fraudarea  licitațiilor publice;

-    Acordarea nejustificată a adaosurilor salariale, primelor și cadourilor angajaților consiliului raional, precum si alocarea din fondul de rezervă al Consiliului raional a ajutoarelor materiale nejustificate diferitor persoane.

Grigore Policinschi nu-și recunoaște vina și pledează nevinovat. El a fost reținut în septembrie 2017, pe Aeroportul din Chișinău, ulterior, însă, fiind eliberat odată ce procurorii acumulaseră toate probele necesare pentru dosar.

„Potrivit probelor acumulate de procurori, s-a stabilit că prin respectivele decizii și alte acțiuni ilegale săvârșite de către președintele raionului Dubăsari, a fost cauzat un prejudiciu considerabile bugetului Consiliului raional Dubăsari, în mărime de aproximativ 1,5 milioane lei”, se menționează într-un comunicat al Procuraturii anticorupție. 

Prin urmare, pentru faptele indicate, demnitarul a fost recunoscut în calitate de învinuit în comiterea infracțiunilor prevăzute în art. 327 alin. (2) lit. b), 328 alin. (3) lit. b) și d) și 329 alin. (2) lit. b) din Codul penal, iar dacă va fi găsit vinovat acesta riscă o pedeapsă de până la 16 ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții publice pe un termen de până la 15 ani.

Vezi și:

DETALII despre reținerea preşedintelui de Dubăsari! După concediul din Turcia, a dat ochii cu procurorii anticorupţie

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6325 0.5449%
USD USD 16.8606 0.5403%
RUB RUB 0.2169 -0.3217%
RON RON 4.0264 0.5243%
UAH UAH 0.5963 0.4718%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile