Logo Realitatea.md

Grozavu, audiat în dosarul „Chirtoacă” deja a patra oară. Procuror: Deocamdată, nu am finalizat (VIDEO)

18 Iulie 2018, 16:46 // Societate

Viceprimarul Capitalei Nistor Grozavu, martorul acuzării, a fost audiat deja a patra oară în dosarul în care este vizat ex-primarul general Dorin Chirtoacă. Ședința de judecată din 18 iulie a durat 3 ore, după care a fost întreruptă pentru o săptămână.

Solicitat de presă, Nistor Grozavu a dezvăluit că a povestit în instanță despre anumite discuții pe care le-a avut pe subiectul parcărilor cu plată cu Dorin Chirtoac: „Am vrut să arăt că tot timpul am colaborat în echipă și nu mi-am permis să fac propriul joc sau să adopt niște acțiuni de sine stătător. Cel puțin două ședințe (n.r. pe subiectul parcărilor cu plată) au fost inițiate de mine, recunosc acest lucru. Când s-a semnat contractul a fost coordonat. Unii spun că e contract, alții că e proiect de contract. M-am încurcat și eu”.

„Cu regret este a patra ședință și încă nu s-a finalizat audierea, deoarece partea apărării, având scopul de a tergiversa procesul de judecată, adresează întrebări care nu au legătură cu obiectul cauzei penale. Totodată, luând în considerație că avocatul martorului a fost implicat în alt proces, s-a solicitat amânarea”, a explicat procurorul de caz Dumitru Robu.

În același timp, apărarea a calificat declarațiile acuzării drept mincinoase. „Domnul procuror a spus o minciună, precum că avocații tergiversează procesul. Lucrurile au stat invers, de data aceasta avocatul martorului și domnul Grozavu au spus că nu mai pot continua, după 3 ore. Noi aici stăm și zile întregi, și asta timp de un an. Domnul Grozavu este presat într-atât, încât spune lucruri lipsite de logică”, a declarat Dorin Chirtoacă.

Realitatea.md amintește că Nistor Grozavu, la fel, figurează ca bănuit în dosarul „parcărilor cu plată din Chișinău”, doar că, anterior, cauza a fost disjunsă, examinându-se faptele separat.

Dorin Chirtoacă se declară în continuare nevinovat. Următoarea ședință de judecată va avea loc pe data de 24 iulie 2018, la Judecătoria Chișinău (sediul Buiucani).

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9400 -0.2521%
USD USD 17.0377 0.0299%
RUB RUB 0.2144 -1.4253%
RON RON 4.0899 -0.2439%
UAH UAH 0.5990 -0.1999%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile