Logo Realitatea.md

Grupul „Petrenco” rămâne condamnat, potrivit deciziei Curții de Apel Chișinău

13 Martie 2019, 08:30 // Societate

Completul de judecători al Curții de Apel Chișinău a menținut în mare parte hotărârea primei instanțe pe dosarul grupului „Petrenco”, potrivit căreia, cei șase membri ai acestuia au fost condamnați la închisoare cu suspendare. Totodată, trei - Grigore Petrenco, Pavel Grigorciuc și Mihail Amemberg - urmează să achite și o amendă.

Grupul „Petrenco”, condamnat. Membrii au primit pedepse diferite, însă au fost eliberați până la o sentință definitivă (VIDEO)

Captură simbol

Decizia motivată va fi pronunțată în conformitate cu termenul admis de lege.

Condamnații nu au fost de acord nici cu cea de-a doua sentință. Pe parcursul procesului, s-au declarat nevinovați.

„Sentința de azi (n.r. ieri - 12 martie) este și mai neadecvată decât prima. Cea de-a doua instanță nu a lăsat în vigoare prima hotărâre. De fapt, a prelungit restricțiile pentru toți membrii. Aproape că nici nu au fost socotite lunile în care ne-am aflat în arest”, a scris Grigore Petrenco pe contul său de Facebook.

Ședința de judecată s-a declarat închisă, sentința fiind una definitivă, dar cu drept de atac în cea de-a treia și ultima instanță națională - Curtea Supremă de Justiție.

Realitatea.md amintește că dosarul grupului „Petrenco” a ajuns în instanță la finele anului 2015. Inculpaţii au fost învinuiţi de organizarea dezordinilor în masă pe data de 6 septembrie 2015, în faţa Procuraturii Generale.

Atunci, mai mulți militanți s-au îmbrâncit cu forțele de ordine, într-o tentativă de a intra în sediul Procuraturii, câțiva polițiști fiind internați în urma confruntărilor în care au fost răniți și civili.

CITEȘTE ȘI:

Dosarul „Petrenco” la CEDO. S-a dispus un termen ca reclamanții și Guvernul să se înțeleagă pe cale amiabilă

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6943 0.3726%
USD USD 16.6336 0.0198%
RUB RUB 0.2215 0.0000%
RON RON 4.0549 0.4359%
UAH UAH 0.5916 0.1354%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile