Logo Realitatea.md

Guvernul, în ședință din cauza situației din Ucraina. Troenco: S-a discutat despre plăcinta care ne unește

29 August 2014, 18:17 // Actualitate

La plăcinte înainte, la război înapoi! Așa s-a încheiat ședința Guvernului convocată de Iurie Leancă pentru a analiza situația din Ucraina. În pofida faptului că în țara vecină are loc un conflict armat deschis, oficialii de la Chișinău au luat apă în gură. Majoritatea responsabililor de securitatea țării au preferat să părăsească sediul Guvernului prin ieșirile laterale, iar singurul care a vorbit cu presa a fost ministrul Apărării, Valeriu Troienco. Acesta a declarat că s-a discutat despre plăcinta care ne unește.

Foto: realitatea.md

”Am discutat despre plăcinta care o pregătește domnul Bumacov și am dorit să aflăm poziția prim-ministrului dacă cei care o vor mânca vor intra în cartea Guiness Book. Ni s-a spus că nu ne-am apreciat și rămânem în așteptare. Ceea ce ține de situație? Situația este sub control și nu vedem motive de îngrijorare. Îi compătimim pe cei din Ucraina care au probleme pe care le cunoașteți dumneavoastră. Armata este pregătită? Armata trebuie să fie pregătită în permanență”, a declarat ministrul Apărării, Valeriu Troenco.

Mai târziu, în fața presei a ieșit purtătorul de cuvânt al premierului, Liliana Vițu, care a anunțat că la ședința Guvernului a fost analizată atât situația din regiune și efectele ei, cât și acțiunile ce se impun la nivelul instituțiilor statului nostru pentru a menține situația stabilă din țară.

”Prim-ministrul Iurie Leancă subliniază preocuparea comunității internaționale pentru situația care degradează în Ucraina. Guvernul pledează pentru o depășire exclusiv pe cale pașnică în baza normelor internaționale a conflictului din Ucraina”, a menșionat Liliana Vițu.

Nici președintele Nicolae Timofti, care este comandatul suprem al Forțelor Armate și responsabil pentru convocarea Consiliului de Securitate, nu se grăbește să liniștească locuitorii Moldovei. Purtătorul de cuvânt al președintelui Moldovei, Vlad Țurcanu, a declarat pentru Realitatea TV că o eventuală convocare a Consiliului de Securitate va fi anunțată, dacă se va decide convocarea lui, iar în prezent autoritățile moldovenești nu au întreprins măsuri de consolidare a securității la frontiera moldo-ucraineană.

Președintele Petro Poroșenko a anunțat, joi, că Federația Rusă a intervenit militar în Ucraina. La Consiliul de Securitate al Organizației Națiunilor Unite, care a avut loc în aceeași zi, au fost prezentate dovezi de trecere a frontierei ruso-ucrainene de către militari și tehnică militară la frontiera ruso-ucraineană.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.3153 -0.0047%
USD USD 17.9347 -0.1848%
RUB RUB 0.2323 -0.1290%
RON RON 4.3312 -0.0669%
UAH UAH 0.6426 -0.1709%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile