Logo Realitatea.md

Guvernul a aprobat candidatura lui Oleg Țulea la funcția de ambasador al Moldovei în Ungaria. Urmează Președinția

05 Noiembrie 2020, 17:40 // Actualitate

Guvernul a aprobat în cadrul ședinței de azi numirea lui Oleg Țulea, actualul ministru de Externe, în funcția de ambasador al Republicii Moldova în Ungaria. Țulea a mai fost ambasador în Ungaria între 2016-2020, adică înainte de a prelua funcția de ministru de Externe în Guvernul condus de premierul Ion Chicu, fapt pentru care șeful Cabinetului de miniștri i-a urat succes în noua-vechea funcție.

Totodată, Ion Chicu a menționat că până la semnarea de către șeful statului a decretului în acest sens, Oleg Țulea se va mai ocupa de atribuțiile sale în Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, inclusiv în buna organizare a celui de-al doilea tur al alegerilor în secțiile de votare care vor fi deschise peste hotarele țării.

Este de menționat că despre faptul că Oleg Țulea ar putea redeveni ambasador într-o țară europeană se zvonea mai demult. Oficialul însă a refuzat să comenteze cumva. 

Decizia privind numirea în funcția de ambasador a acestuia a fost luată de deputații Comisiei politice externe și integrării europene din cadrul Parlamentului în ședința de miercuri, 28 octombrie.

Vedeți și: Vis împlinit pentru Oleg Țulea! Candidatura actualului ministru de Externe a fost aprobată pentru ambasador în Ungaria

Conform Legii cu privire la Serviciul diplomatic, după aprobarea de către Cabinetul de miniștri solicitarea va fi expediată președintelui Republicii Moldova spre promulgare și publicare în Monitorul Oficial. Acest lucru însă se va întâmpla nu mai devreme de 16 noiembrie, în contextul în care președintele Igor Dodon și-a luat „concediu”, fiind unul din candidații care au acces în turul doi al alegerilor prezidențiale.

Până atunci, Oleg Țulea va fi ministru de Externe. Încă nu se cunoaște cine ar putea prelua fotoliul său.

Țulea a spus de ce a acceptat să fie ambasador. O întrebare însă rămâne: cine i-a propus?

Citeste tot despre: Ambasador, Oleg Țulea
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.1931 0.7076%
USD USD 17.5695 0.5413%
RUB RUB 0.2383 1.1031%
RON RON 4.3455 0.6578%
UAH UAH 0.6315 1.2344%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile