Logo Realitatea.md

Guvernul a numit în funcții trei secretari de stat noi! Năstase, curios de numele unuia, iar tatăl altuia va trebui să scrie cerere de demisie

11 Septembrie 2019, 14:40 // Actualitate

Cabinetul de Miniștri a votat, în cadrul ședinței de astăzi, numirea a trei secretari de stat noi la Ministerul Sănătății și cel al Educației. Chiar dacă nu ține de Ministerul de Interne, unul dintre candidați a trezit, în mod special, curiozitatea vicepremierului Andrei Năstase.

La Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale în calitate de secretari de stat au fost numiți Ion Dodon și Artiom Sîci. Ministrul de Interne, vicepremierul Andrei Năstase, nu și-a putut potoli curiozitatea de a întreba dacă nu cumva acesta are legături de rudenie cu președintele Igor Dodon.

„Nu?! Precis?! Chiar dacă ați fi fost..., nu e nicio problemă”, a spus Năstase precizând că e o curiozitate mai mult de dragul presei.

Până în prezent, Ion Dodon a exercitat funcția de șef de cabinet a ministrei Ala Nimerenco. Acesta este jurist de profesie, are o experiență vastă în domeniul avocaturii, consultant principal pe probleme de drept la Aparatul Guvernului.

Legături de rudenie însă are cel de-al doilea proaspăt secretar de stat al Ministerului Sănătății. Artiom Sîci este fiul vicepreședintelui Casei Naționale de Asigurări Sociale, Alexei Sîci. Astfel, pentru a evita orice conflict de interese, ministrul Ala Nemerenco a declarat că odată cu numirea lui Artiom Sîcî în funcție, tatăl său își va depune cererea de demisie.

Artiom Sîci a activat anterior în cadrul Asociației Internaționale a Fondurilor de Pensii și Organizației Mondiale a Muncii, fiind responsabil de politicile sociale. Are studii în Medicină și un Master la Facultatea de Drept de la Moscova.

Tot azi, în funcția de secretar de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării a fost numită Victoria Nagy Vajda (Josanu). În prezent aceasta activează la București și urmează să revină în țară începând cu ziua de 17 septembrie. Are masterat în afaceri internaționale la București, a activat în cadrul Institutului Național Român, fiind fondatoarea Asociației Obștești „Arbor” care s-a ocupat de promovarea și sprijinul unor proiecte ale cetățenilor moldoveni în România.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3410 0.3018%
USD USD 17.3081 -0.0756%
RUB RUB 0.2773 1.1306%
RON RON 4.0473 0.3048%
UAH UAH 0.7370 0.2448%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
11 dec, 11:42 //

colaj: realitatea.md File cu lista beneficiarilor finali ai fraudei bancare din raportul Kroll 2, despre care Stoianoglo spunea că nu există. Slusari confirmă autenticitatea (DOC)

13 dec, 11:54 //

colaj: realitatea.md Noi discuții secrete în „chat-ul procurorilor”! Suspendat din funcție, Viorel Morari indică procurorilor Anticorupție cum să împiedice controlul dispus de Stoianoglo (FOTO)

11 dec, 14:08 //

colaj: realitatea.md Puteau ajunge în orfelinate sau aziluri de bătrâni! Loturi de haine și încălțăminte, distruse de Serviciul Vamal cu buldozerele

10 dec, 16:34 //

Țuțu a fost anunțat în căutare internațională de către Interpol. Se cunoaște unde se află în prezent acesta

13 dec, 14:34 //

Nouă percheziții la foști factori de decizie VictoriaBank și „un fost guvernator” BNM în dosarul „furtul miliardului”, desfășurate de PA

09 dec, 19:35 //

colaj: realitatea.md Șeful suspendat al PA îl confruntă pe Stoianoglo! Decizia procurorului general, atacată în instanță. Morari: Am mai avut așa „pricoale”

12 dec, 14:39 //

Ion Sturza: Viorel Morari vrea să scape de răspunderea penală pentru crime împotriva moldovenilor

10 dec, 10:00 //

LIVE! Anatolie Postică, ex-șeful SPIA, susține conferința: „Escrocheriile imobiliare. Investigația jurnalistică realizată de România Breaking News. Cazuri concrete de corupere a funcționarilor din procuratură și alte instituții din RM

10 dec, 13:01 //

Alexandr Stoianoglo a numit un nou procuror-șef interimar al PCCOCS

12 dec, 16:42 //

Foto: Igor Dodon Cu două armate străine staționate ilegal pe teritoriul său, Dodon și ministrul Apărării zic că nu avem nevoie de tehnică militară nouă (FOTO/VIDEO)