Logo Realitatea.md

Guvernul are trei reprezentanți teritoriali noi la Chișinău, Soroca și Hâncești. Iată cine sunt (FOTO)

02 Martie 2016, 18:06 // Actualitate

Șefii Oficiilor Teritoriale Chișinău, Soroca și Hâncești ai Cancelariei de Stat, reprezentanți ai Guvernului în teritoriu au fost înlocuiți în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri de astăzi. Potrivit Secretarului General de Stat al Guvernului, Tudor Copaci, modificările au fost efectuate după ce foștii șefi ai Oficiilor și-au depus cererile de demisie.

La Oficiul Teritorial Chișinău al Cancelariei de Stat, ca urmare a cererii de demisie depusă de Inacu Țurcani, a fost numit Ghenadie Iurco, în vârstă de 53 de ani. Acesta a absolvit Academia de Administrația Publică, iar anterior a activat în calitate de consilier local și primar al localității Sângera din municipiul Chișinău.

La Oficiul Teritorial Soroca al Cancelariei de Stat, ca urmare a cerererii depuse de către Galina Voleanschi, a fost numit Boris Andoni, în vârstă de 50 de ani. Acesta a acitvat anterior în calitate de director al Filialei Soroca a SA „Floreşti-gaz”, iar din vara anului 2015, a fost votat în calitate de vicepreședinte al Raionului Soroca.

Nu în ultimul rând, la Oficiul Teritorial Hâncești al Cancelariei de Stat, din funcția de reprezentant al Guvernului în teritoriu a fost eliberat Dorian Tașcă. În locul acestuia a fost numit Ion Mereuță, în vârstă de 59 de ani. Acesta este jurist de profesie, în grad de colonel după ce, pe o perioadă îndelungată, a activat în Serviciul Vamal. Este deținător al medaliei „Meritul Civic”, iar în prezent activează în calitate de lector al Universității de Studii Europene.

Realitatea.md amintește că săptămâna trecută, în calitate de șef al Oficiului Teritorial Bălți al Cancelariei de Stat a fost numit fostul viceprimar comunist al municipiului Bălți în perioada 2011-2015, candidat al PCRM la funcția de primar al municipiului Bălți în cadrul alegerilor locale din iunie 2015 și actual consilier municipal comunist în Consiliul municipal Bălți, Octavian Mahu.

La fel, în cadrul unei ședințe anterioare, fostul președinte al raionului Ungheni în perioada 2007-2011, Ion Harea, a fost numit în calitate de șef al Oficiului Teritorial Ungheni al Cancelariei de Stat.

 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.4801%
USD USD 17.6277 -0.3758%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.4572%
UAH UAH 0.6555 -0.0457%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile