Logo Realitatea.md

Guvernul britanic va prezenta „planul B” în cazul în care acordul Brexitului va fi respins

10 Ianuarie 2019, 16:50 // În lume

Guvenul britanic va accepta să dea curs cererii Parlamentului de a prezenta un „plan B” în câteva zile, în cazul în care acordului Brexitului al premierului Theresa May nu va fi ratificat săptămâna viitoare, a anunţat joi preşedinta conservatoare a Camerei Comunelor Andrea Leadsom, relatează Reuters, citat de News.ro.

Foto: bloomberg.com

Parlamentul britanic a adoptat miercuri un amendament prin care îndeamnă Guvernul să prezinte un plan de rezervă în trei zile lucrătoare după votul ratificării, la 15 ianuarie, şi nu 21 de zile cum se precizează în Legea Brexitului.

De cealaltă parte, Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist din Marea Britanie, principala formaţiune de opoziţie, a declarat joi că alegerile legislative anticipate reprezintă soluţia pentru deblocarea situaţiei privind Brexitul, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Deputaţii britanici se vor pronunţa marţi asupra acordului privind ieşirea din Uniunea Europeană, acord negociat cu greu de către guvernul britanic cu Bruxellesul. Dar respingerea textului, care îi nemulţumeşte atât pe partizanii Brexitului, cât şi pe eurofili, pare aproape inevitabilă.

Corbyn a reiterat că Partidul Laburist va vota împotriva acestui „acord prost” şi estimează că „dacă guvernul nu poate adopta acest text extrem de important, atunci trebuie să existe alegeri cât mai repede posibil''.

Citeste tot despre: Brexit, Marea Britanie, planul B, Theresa May
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.5215 0.0000%
USD USD 18.1831 0.0000%
RUB RUB 0.2815 0.0000%
RON RON 4.3467 0.0000%
UAH UAH 0.6871 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile