Logo Realitatea.md

Guvernul Chicu a rămas fără cinci miniștri. Au fost revocați din funcție la propunerea premierului. Urmează până în seară să fie numiți alții

09 Noiembrie 2020, 09:15 // Politica

Premierul Ion Chicu a anunțat în dimineața de luni, 9 noiembrie, revocarea din funcție a miniștrilor democrați. Președintele Igor Dodon a acceptat-o, iar până în seară ar urma să fie numiți alți miniștri în loc. Declarații în acest sens au fost făcute de către șeful Executivului, după discuția tradițională cu Igor Dodon și președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

Potrivit lui Chicu, patru miniștri democrați: ministrul Apărării, Alexandru Pînzari, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, ministrul Economiei și Infrastructurii, Sergiu Răilean, viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, au fost revocați din funcție, pe când cererea de demisie a ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Oleg Țulea, a fost acceptată de către șeful statului, acesta urmând să fie numit ambasador în Ungaria.

Am analizat ceea ce au comunicat reprezentanții Partidului Democrat, că își vor retrage miniștrii din Guvern. Nu o pot accepta, lasă un pic de inceritudine. În condițiile dificile în care ne aflăm, nu putem lăsa acest proces să continuie. Astfel am decis să propun președintelui țării revocarea din funcție a celor patru miniștri astăzi, precum și acceptarea cererii de demisie a domnului Țulea, pentru a fi detașat ca ambasador în Ungaria”, a spus Chicu.

Totodată, premierul a declarat că pe parcursul zilei de astăzi vor fi identificați noii miniștri, care să-i înlocuiască pe cei democrați, pentru a nu afecta procesul de lucru a acestor instituții.

Amintim că, sâmbăta trecută, Partidul Democrat din Moldova a anunțat că, după numirea în funcție a noului președinte al țării care urmează să fie ales în această duminică, își va retrage miniștrii din actualul Guvern Chicu, pe motiv că PSRM ar face „pe la spate unele jocuri cu alte formațiuni”.

Citeste tot despre: Guvernul Chicu, revocare
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 21.1931 0.7076%
USD USD 17.5695 0.5413%
RUB RUB 0.2383 1.1031%
RON RON 4.3455 0.6578%
UAH UAH 0.6315 1.2344%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile