Logo Realitatea.md

(VIDEO) Guvernul este determinat să întoarcă Aeroportul. Se pregătesc două dosare la Procuratură

30 August 2019, 15:23 // Economie

Guvernul este determinat să retragă dreptul de concesiune de la Avia Invest, privind Aeroportul Internațional Chișinău. Declarația îi aparține prim-ministrei Maia Sandu, care a mai anunțat că se pregăstesc două dosare pentru a merge cu ele în instanță.

„Guvernul își dorește să facă acest lucru corect, cu foarte multe probe și argumente astfel încât să reducă la maximum riscul că dacă se ajunge într-o instanță internațională în urma rezilierii acestui contract, Guvernul Republicii Moldova să nu piardă acest proces”, a explicat Maia Sandu, menționând că asupra dosarelor lucrează mai multe instituții importante.

Prim-ministra a anunțat că întâlnirea Guvernul a avut o întâlnire cu noul acționar al Avia Invest, după ce a fost făcut anunțul public despre tranzacție. „I-am spus că e decizia dumneavoastră dacă ați vrut să vă asumați aceste riscuri. Noi vă spunem că o să mergem în instanță”, a menționat Maia Sandu.

Șefa Executivului a mai declarat că ministrul Economiei și Infrastructurii nu putea fi intermediar în tranzacția Aeroportului și că este o speculație.

„Ministrul Economiei este un om bine intenționat și spun asta cu toată certitudinea și este și un om foarte bine pregătit. Ministrul Economiei chiar dacă ar fi vrut să intemedieze această tranzacție nu ar fi avut cum. Este o speculație. Tranzacția s-a întâmplat între cei care au furat aeroportul și un așa zis investitor”, a punctat Maia Sandu.

Amintim că astăzi, deputatul ACUM, Igor Munteanu cu referire la noile detalii pe care le-a identificat Comisia de anchetă pentru analiza modului de organizare și desfășurare a privatizării și concesionării proprietății publice (2013-2019), a dat de înțeles că contractul inițial încheiat cu compania Avia Invest a fost trucat. Respectiv celelalte hotărâri luate ulterior, inclusiv, și cea mai recentă tranzacție a companiei NR Investments Ltd este nulă.

VEZI ȘI:

(VIDEO) Contractul cu Avia Invest A FOST TRUCAT. Noi detalii despre ce a avut loc la aeroportul de la Chișinău încă la început

Statul nu poate influența situația care are loc cu aeroportul de la Chișinău. Între timp, străinii se vor îmbogăți „din aer”

Ministrul Brînzan, învinuit de aprofundarea crizei de la aeroport. A fost numit escroc

Cine minte? Dodon zice că instituțiile statului l-au informat că procedura de înstrăinare a activelor „Avia Invest” au fost blocate

Guvernul precizează: Nu a existat nicio consultare cu noul acționar al companiei Avia Invest

(VIDEO) Procurorul general interimar, despre tranzacția cu aeroportul: Permiteți-mi să verific

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.0354 -0.4289%
USD USD 18.5436 0.6268%
RUB RUB 0.2405 2.4276%
RON RON 4.1489 -0.4200%
UAH UAH 0.6769 1.1960%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile