Logo Realitatea.md

Haos în centrul capitalei! Mai multe străzi sunt închise circulației din cauza protestelor

13 Ianuarie 2016, 09:34 // Societate

Poliția anunță restricţii de circulaţie în această dimineață, în legătură cu organizarea a două întruniri în centrul capitalei. Inspectoratul Național de Patrulare informează că numărul forțelor de ordine prezente la aceste evenimente va fi suficient pentru asigurarea ordinii publice, a securității circulației rutiere și pentru a interveni, în caz de necesitate.

Astfel, INP îndeamnă conducătorii auto să evite centrul capitalei, unde, începând cu ora 10.00, se vor desfășura două întruniri:

Prima întrunire va avea loc în Scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” și va fi formată din trei coloane:

Coloana 1: va porni de la Centrul cultural „Gaudeamus” -  str. Pan Halippa – str. Ismail- str. București - str. Sfatul Țării - Scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”;

Coloana 2: va porni de la Circ -  bd. Grigore Vieru - str. Mitropolit Gavriil Bănulescu Bodoni- bd. Ștefan cel Mare și Sfânt- Scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”;

Coloana  3: va porni de la parcul industrial „TRACOM” - str. Mihai Viteazul - bd. Ștefan cel Mare și Sfânt - Scuarul Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”.

Cea de-a doua întrunire va avea loc în Piața Marii Adunări Naționale, cu ulterioara deplasare pe str. N. Iorga 24.

În timpul întrunirilor, circulaţia rutieră va fi restricţionată pe traseele de deplasare şi redirecționată pe străzile adiacente acestora.

Conducătorii auto sunt rugaţi să circule cu maximă atenţie în zonele mai sus menţionate şi să respecte cu stricteţe indicaţiile inspectorilor de patrulare, semnificaţia indicatoarelor şi a marcajelor rutiere.

Participanţii sunt obligaţi:

  • să respecte legislaţia, ordinea publică şi cererile legitime ale organizatorilor;
  • să se abţină de la acţiuni care pot împiedica desfăşurarea întrunirii şi de la incitarea la astfel de acţiuni;
  • să părăsească întrunirea la cererea organizatorului şi/sau a reprezentantului autorităţii administraţiei publice locale ori a organului de poliţie;
  • în timpul întrunirii să nu deţină arme, obiecte explozive, sau orice substanţe interzise sau alte obiecte ce pot pune în pericol viaţa sau sănătatea oamenilor.

La fel, Inspectoratul General al Poliției anunţă participanții unde își pot parca unitățile de transport:

  • parcarea de la Circ;
  • strada Pan Halippa;
  • parcul industrial „TRACOM”

Poliția mizează pe responsabilitatea organizatorilor și respectarea de către aceștia a Legii 26 cu privire la întruniri și îndeamnă toți participanții să-și exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică, informând polițiștii imediat ce observă un obiect suspect, persoane dubioase sau sunt martorii unei situații de destabilizare a ordinii publice la numărul scurt 112  sau să anunțe cel mai apropiat polițist. 

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6621 0.0000%
USD USD 17.7287 0.0000%
RUB RUB 0.2865 0.0000%
RON RON 4.1145 0.0000%
UAH UAH 0.7258 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile