Logo Realitatea.md

Hoț de buzunare, reținut după ce a sustras un pormoneu cu 1.200 de lei într-un maxi-taxi din Capitală. „Nu m-am putut abține” (VIDEO)

15 Noiembrie 2019, 17:24 // Societate

Un bărbat de 43 de ani a fost reținut de polițiștii Capitalei, fiind bănuit de „pungășie”. Aflându-se într-un maxi-taxi pe ruta nr. 184, în timpul deplasării pe strada N. Dimo, individul a profitat de neatenția unei femei de 36 de ani și i-a sustras din geantă portmoneul în care se aflau actele de identitate, carduri bancare și mijloace bănești. Prejudiciul estimat de victimă constituie 1.400 de lei.

foto: politiacapitalei.md

Cazul a avut loc pe data de 12 noiembrie, în jurul orelor 15:00. În urma măsurilor întreprinse de ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție a sectorului Râșcani, de comun cu polițiștii Secției combaterea infracțiunilor în locurile publice și transport urban din cadrul Direcției de Poliție a mun. Chișinău, individul a fost reținut și escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual-penale acesta și-a recunoscut vinovăția, comunicând că banii ce se aflau în portmoneu i-a cheltuit.

Bărbatul care s-a dovedit a fi cercetat penal de nenumărate ori pentru infracțiuni analogice este cercetat penal pentru „Pungășie”, faptă care conform legislației penale în vigoare, se pedepseşte cu amendă, muncă neremunerată în folosul comunității , sau cu închisoare de până la 2 ani.

În context, Poliţia Capitalei reaminteşte şi recomandă cetăţenilor:

  • Când aşteptaţi mijlocul de transport public la staţie, acordaţi maximă atenţie persoanelor ce au un comportament suspect, lângă DVS.;
  • Pregătiţi din timp banii pentru achitarea călătoriei, înainte de a urca în transport;
  • Evitaţi să citiţi în timpul călătoriei, deoarece puteţi deveni ţinta hoţului de buzunare;
  • Evitaţi să păstraţi banii în buzunarele din spate;
  • În cazul în care transportul public este aglomerat şi sunteţi bruscat, asiguraţi-vă buzunarele şi priviţi cu atenţie la călătorii din jur;
  • Geanta atârnată neglijent pe umăr este momentul potrivit al hoţului de buzunare;
  • Ţineţi bagajul personal pe cât posibil în văzul ochilor.
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5315 0.6363%
USD USD 17.0715 -0.3275%
RUB RUB 0.2405 -0.4965%
RON RON 4.0321 0.6314%
UAH UAH 0.6291 -0.4589%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile