Logo Realitatea.md

Hoț de apartamente, reținut de polițiștii Capitalei. A sustras aur și bijuterii de sute de mii de lei (VIDEO)

22 Septembrie 2020, 11:59 // Societate

Un bărbat din Capitală în vârstă de 42 de ani a fost reținut de către ofițerii Secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție a sectorului Botanica din cadrul Direcție de Poliție Chișinău pentru comiterea a trei furturi în proporții deosebit de mari. Individul a comis infracțiunile în luna iunie și august a anului curent.

Embed:

În primul caz polițiștii au fost alertați la 28 iunie, de către proprietara unui apartament amplasat pe șoseaua Muncești, comunicând că din locuință i-au fost sustrase bunuri în proporții deosebit de mari. Imediat la fața locului s-a deplasat grupa operativă a IP Botanica, care a stabilit că persoane necunoscute prin culegere de chei au pătruns în apartament de unde au sustras bijuterii din aur cum ar fi: patru lănțișoare, trei inele, două brățări și mijloace bănești. Astfel, proprietarei apartamentului în vârstă de 62 de ani i-a fost cauzat un prejudiciu în sumă de 225.843,94 lei.

Al doilea caz a avut loc la data de 22 august, polițiștii fiind sesizați de către proprietarul unui apartament amplasat pe strada Independenței. Acesta a comunicat că din locuință au dispărut bijuteriile din aur și argint. La fața locului polițiștii au stabilit că individul a pătruns în apartament prin culegere de chei. Prejudiciul cauzat a fost estimat la 5.500 de lei.

În cadrul acțiunilor de investigație și urmărire penală demarate, polițiștii au stabilit că individul câteva zile urmărea apartamentul și se asigura că proprietarii lipsesc mai mult timp de la domiciliu. Astfel, acesta intra în locuință și sustrăgea bunurile materiale. Totodată, acțiunile lui au fost surprinse de camerele de supraveghere.

Ca urmare a măsurilor speciale de investigație și urmărire penală desfășurate de polițiști suspectul în comiterea infracțiunilor a fost identificat și reținut fiind escortat la inspectorat pentru audieri. În cadrul acțiunilor procesual-penale acesta și-a recunoscut vina.

Totodată, la domiciliul acestuia forțele de ordine au depistat o parte din bijuteriile sustrase, instrumente predestinate în comiterea infracțiunii cum ar fi: chei, șurubelnițe mănuși.

Bărbatul a fost plasat în arest pentru 30 de zile și este cercetat penal pentru furt săvârșit în proporții deosebit de mari. Conform legislației în vigoare acesta riscă de la 5 la 10 ani.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9400 -0.2521%
USD USD 17.0377 0.0299%
RUB RUB 0.2144 -1.4253%
RON RON 4.0899 -0.2439%
UAH UAH 0.5990 -0.1999%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile