Logo Realitatea.md

Hoț în lege, prins pe Aeroportul din Chișinău! Cine este și ce a vrut să facă în Moldova (FOTO, VIDEO)

21 August 2017, 13:37 // Societate

Direcția de Combatere a Crimei Organizate a Inspectoratului Național de Investigații (INI) a primit o informația acum trei zile, pe data de 18 august, precum că prin Aeroportul Internațional Chișinău din Kiev (Ucraina) a intrat pe teritoriul Republicii Moldova o persoană de origine georgiană suspectă.

Urmare a investigațiilor efectuate de ofițerii de investigații, în comun cu procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, s-a stabilit că este vorba despre un bărbat în vârstă de 41 de ani, cunoscut drept „hoț în lege” alias „Дато Черепаха”. 

Foto: politia.md

Acesta a fost oprit de forțele de ordine în Aeroportul Internațional Chișinău, fiind condus la sediul INI, pentru a stabili scopul sosirii acestuia pe teritoriul Republicii Moldova, persoanele cu care contactează, precum și alte informații utile din sfera lumii interlope.

Astfel, s-a stabilit că acesta urma să fie întâmpinat în Aeroport de două persoane, locuitori ai regiunii transnistrene. Totodată, s-a stabilit că persoana de origine georgiană a fost anterior judecată de mai multe ori pe teritoriul diferitor state, fiind specializată în comiterea furturilor din locuințe, fiind încoronat la 28 octombrie 2012, în orașul Atena, Grecia, împreună cu alte autorități ale lumii interlope din Ucraina, precum și din Georgia.

Sursa: primecrime.ru

De asemenea, s-a stabilit că acesta, ultima dată, a fost condamnat pentru furt în Regatul Spaniei, la un an privațiune de libertate, de unde după eliberare, în luna iulie anul curent, a fost deportat în Georgia, fiind expulzat în Azerbaidjan și apoi în or. Kiev. Ulterior, a venit în Moldova pentru a se stabili cu traiul.

Persoanele din regiunea transnistreană, care urmau să-l întâmpine nu îi sunt cunoscute, legătura cu aceștia fiind făcută prin intermediul unei persoane din Ucraina.

Hoțul în lege a fost expulzat din Republica Moldova pentru a fi prevenite activități ilegale.

De menționat că, în baza informațiilor operative și a numerelor de telefoane ridicate de la acesta, urmează a fi stabilite persoanele, cetățeni ai Republicii Moldova, precum și ai regiunii transnistrene cu care acesta a intrat în contact pentru a stabili legăturile criminale cu membrii lumii interlope din RM.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4833 -0.2795%
USD USD 17.3920 -0.2792%
RUB RUB 0.2515 -0.7106%
RON RON 4.0272 -0.2551%
UAH UAH 0.6518 -0.2754%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile