Logo Realitatea.md

Huawei dezvoltă o aplicație care alertează poliția dacă ai consumat alcool la volan. Cum va funcționa

28 Ianuarie 2019, 17:11 // Tech

Huawei dezvoltă un sistem format din senzori și camere video care este capabil să detecteze dacă șoferul a consumat băuturi alcoolice. În cazuri extreme, sistemul poate suna automat la 112 pentru a raporta cazul, scrie Automarket.ro.

Foto: forbes.com

Cea mai recentă aplicație este un sistem format din senzori și camere video care este capabil să detecteze dacă șoferul s-a urcat beat la volan. În plus, sistemul detectează dacă șoferul folosește telefonul sau dacă în mașina există droguri sau arme. De asemenea, senzorii pot detecta situațiile în care șoferul este prea obosit pentru a conduce în siguranță sau dacă este frustrat.

În cazul în care detectează că șoferul a consumat băuturi alcoolice, sistemul analizează datele prin intermediul inteligenței artificiale pentru a stabili ce măsuri se impun. În faza inițială, sistemul poate emite un avertisment pentru pasageri sau să dezactiveze anumite comenzi, iar în cazurile mai grave poate suna la numărul de urgență 112 pentru a informa poliția despre situație.

Sistemul este descris în cadrul unei cereri pentru un patent depusă la Biroul European pentru Patente și, cel puțin teoretic, va fi implentat pe mașini autonome. Nu este însă exclus ca sistemul de senzori și camere video să poate fi introdus inclusiv pe mașinile actuale.

În ultima perioadă, autoritățile europene au început însă să evite utilizarea serviciilor Huawei din cauza temerilor că producătorul ar putea instala sisteme de spionaj în rețelele de telecomunicație pentru a furniza date autorităților din China.

Citeste tot despre: alcool, alertă, Huawei, politia, volan
CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 20.1217 0.8005%
USD USD 18.4281 1.1100%
RUB RUB 0.2348 0.5998%
RON RON 4.1664 0.7569%
UAH UAH 0.6689 1.8268%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile