Logo Realitatea.md

Ți-ai pierdut iPhone-ul? Cele mai importante trei lucruri pe care trebuie să le faci

29 Mai 2019, 12:56 // Tech

Un iPhone te poate duce și la peste 20 de mii de lei, deci e destul de neplăcut dacă ți-l pierzi. Dar pe lângă faptul că irosești atâția bani investiți, pierderea telefonului e mai complicată de atât. Mai ales dacă te gândești la câte informații personale sunt acolo. În primul rând, cea mai importantă măsură de precauție are legătură cu deblocarea. Cel mai bine e să-ți securizezi dispozitivul prin FaceID sau TouchID. Deși asta adaugă timp atunci când deblochezi telefonul, merită efortul în cazul în care acesta ar ajunge în mâinile cui nu trebuie.

Foto: Iphone

Ce trebuie să faci ca să-ți găsești iPhone-ul

E esențial să verifici dacă ai activată opțiunea Find My iPhone. Aceasta este cea mai ușoară modalitate prin care îți poți regăsi telefonul după ce l-ai rătăcit. Primul lucru pe care trebuie să îl faci după ce realizezi că nu mai ai telefonul, e să te duci pe site-ul iCloud de pe un desktop.

În cazul în care nu ai acces imediat la un computer, folosește un alt dispozitiv cu iOS, unde să te conectezi la contul de iCloud de pe telefonul pierdut. După ce ai făcut asta, selectează device-ul rătăcit din listă pentru a-i vedea locația curentă. Va trebui să selectezi apoi Lost Mode, care va bloca dispozitivul și nu va mai afișa notificări și mesaje pe ecranul blocat. iPhone-ul va putea totuși primi apeluri telefonice sau pe FaceTime, scrie PlayTech.

Prin acest proces poți șterge tot de pe telefon și nimeni nu-l va mai putea folosi. Acest lucru e reversibil și se poate reveni la normal, în cazul în care îți găsești telefonul.

De asemenea, următorul pas este anunțarea operatorului de telefonie mobilă. Acesta poate să-ți dezactiveze SIM-ul pentru a nu mai putea efectua apeluri, trimite mesaje sau folosi datele mobile pe device-ul pierdut.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2517 -0.9890%
USD USD 17.1821 -0.2641%
RUB RUB 0.2417 -1.9075%
RON RON 3.9811 -0.8147%
UAH UAH 0.6426 -0.4184%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile