Logo Realitatea.md

Ieri „ba”, azi „da”! Ministra „tehnocrată” a Sănătății s-a prezentat totuși la ședința fracțiunii PDM, iar ei au venit cu „recomandări” către Guvern (VIDEO)

26 Februarie 2020, 14:33 // Politica

Deși spunea ieri că nu va merge la ședința Partidului Democrat, îndemnând ca „comunicarea cu deputații să fie realizată pe platformele comisiilor parlamentare”, ministra „tehnocrată” a Sănății, Viorica Dumbrăveanu, a cedat totuși „principiilor” sale, și s-a prezentat astăzi la fracțiunea PDM. Mai mult ca atât, după prezentarea de către aceasta a unei informații privind „măsurile întreprinse de Guvern pentru depistarea precoce și prevenirea răspândirii Coronavirusului”, democrații au venit și cu unele „recomandări” în adresa ministerului, dar și a întregului Cabinet de Miniștri.

Întrebată ieri, după vizita președintelui Igor Dodon la Spitalul „Toma Ciorbă”, dacă va da curs invitației Partidului Democrat, Viorica Dumbrăveanu a spus: „Vreau să menționez din start că, la începutul mandatului, am zis că voi fi deschisă față de orice fracțiune parlamentară. Am menționat, și prin acțiunile pe care le-am realizat, că suntem gata să examinăm orice inițiativă și am demonstrat și prin acele avize pozitive pe care le-am dat inclusiv la inițiativele opoziției, dar totuși, aș sugera ca comunicarea cu deputații să fie realizată pe platformele comisiilor parlamentare.

În dimineața zilei de astăzi, serviciul de presă al democraților a anunțat că „Ministrul Sănătății, Muncii, Protecției Sociale și Familiei, Viorica Dumbraveanu, va prezenta pe 26 februarie, la ședința fracțiunii PDM, o informație privind măsurile întreprinse de Guvern pentru depistarea precoce și prevenirea răspândirii coronavirusului”, precum și că, ulterior, deputata Ruxanda Glavan va susține un briefing de presă.

În cadrul acestuia, Ruxanda Glavan a confirmat că fosta sa subalternă Viorica Dumbrăveanu „a prezentat în cadrul ședinței fracțiunii Partidului Democrat un raport amplu cu privire la setul de măsuri întreprinse de Guvern în vederea prevenirii răspândirii Coronavirusului de tip nou”.

„Ne-au fost prezentate algoritmele de colaborare intersectorială, măsurile epidimiologice întreprinse la frontieră. Totodată, am fost informați că sunt pregătite și lansate, începând de ieri, spoturi video de informare a cetățenilor, care vor rula prin transportul public municipal, dar și la televiziuni, iar de astăzi, vor fi expediate instrucțiuni pentru populație prin intermediul mesajelor scurte”, a declarat deputata democrată.

La fel, potrivit Ruxandei Glavan, Viorica Dumbrăveanu ar fi dat asigurări că „stocurile de medicamente sunt suficiente, iar în caz de necesitate, numărul paturilor suplimentar față de cele deja amenajate în număr de 30 în cadrul spitalului de boli infecțioase, pot fi reprofilate, până la 165 de paturi pentru adulți, 240 de paturi pentru copii și 60 de paturi pentru femeile însărcinate”.

Ca urmare a audierii acestor informații, fracțiunea PD a venit cu unele „recomandări”, pe care le puteți vedea mai jos:

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5379 0.3513%
USD USD 17.4407 -0.5355%
RUB RUB 0.2533 0.5957%
RON RON 4.0375 0.4603%
UAH UAH 0.6536 -0.0917%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile