Logo Realitatea.md

Igor Dodon: „Avia Invest” are la dispoziție 180 de zile pentru a întoarce Aeroportul în proprietatea statului”

12 August 2020, 16:43 // Actualitate

Compania concesionară „Avia Invest” are la dispoziție 180 de zile pentru a întoarce Aeroportul Internațional Chișinău în proprietatea statului, după rezilierea contractului de concesiune a acestuia. Anunțul a fost făcut astăzi de președintele Igor Dodon, după ședința Consiliului Suprem de Securitate.

Foto: realitatea.md

„Întrucât nu a fost depusă garanția de bună executare, conform contractului de concesionare a Aeroportului, a existat un motiv de reziliere a acestuia. Acest lucru s-a întâmplat în data de 8 iulie, fapt notificat de Guvern. Investitorul are 180 de zile să restituie acest activ statului. Guvernul, Agenția Proprietății Publice, Ministerul Justiției se ocupă de acest lucru”, a declarat Igor Dodon.

Amintim că, la începutul lunii august Curtea Internațională de Arbitraj de la Stockholm a anunțat o decizie provizorie la cererea Avia Invest SRL împotriva Republicii Moldova privind încălcarea legislației naționale și internaționale în relațiile cu concesionarul Aeroportului Internațional Chișinău. Astfel, potrivit Avia Invest, Curtea de Arbitraj a interzis Republicii Moldova să efectueze acțiuni de reziliere a contractului până la decizia finală și a interzis orice executare a notifcării de reziliere a concesiei trimise companiei la data de 8 iulie 2020.

Vedeți și:

APP: Adresarea Avia Invest în arbitrajul de la Stockholm este o încercare de a influența autoritățile statului pentru a exploata în continuare Aeroportul

AVIA INVEST: „Guvernul minte”. Contractul de concesionare nu ar fi fost reziliat și „nici nu-l poate rezilia cineva”

Chicu preferă să nu comenteze acuzațiile „Avia Invest”, dar a recomandat ceva. „Aici, nu-i vorba despre politică”

Olesea Stamate, despre rezilierea contractului de concesionare a aeroportului: „Dodon face în fel și chip ca țara să piardă 900 mln USD”

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.6416 0.1040%
USD USD 16.6602 0.1798%
RUB RUB 0.2185 -1.3544%
RON RON 4.0421 0.1189%
UAH UAH 0.5908 0.0000%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile