Logo Realitatea.md

Igor Dodon, despre blocarea accesului în Moldova a cetățenilor ruși: Îmi cer scuze față de oaspeții țării noastre

27 Iulie 2017, 21:18 // Actualitate

Reacția președintelui Igor Dodon în legătură cu reținerea unui grup format din 10 artiști, cetățeni ruși, și interzicerea accesului în Republica Moldova a deputatului din Rusia, Pavel Șperov, nu a întârziat să apară. Acesta califică acțiunile drept o provocare.

„Condamn reținerea neîntemeiată a cetățenilor ruși pe aeroportul din Chișinău. Calific aceste acțiuni ca o nouă provocare orientată spre perturbarea procesului de restabilire a relațiilor moldo-ruse, care se dezvoltă cu succes. Îmi cer scuze față de oaspeții țării noastre, care au fost supuși unor asemenea acțiuni. Mâine, ne vom ocupa de fiecare caz individual. Cei vinovați de acte de samavolnicie vor fi pedepsiți”, a scris Igor Dodon pe contul său oficial de Facebook.

Amintim că, solicitată de Realitatea.md, presa Poliției de Frontieră a precizat că persoanelor în cauză nu le-a fost permisă intrarea în Republica Moldova, pe motiv că nu au întrunit condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat, fără a justifica scopul vizitei.

Grupul de artiști urma să evolueze în cadrul unor festivități care vor avea loc la Tiraspol și Bender pe 29 iulie, cu ocazia aniversării a celor 25 de ani a operațiunii pacificatoare din regiunea transnistreană.

De altfel, anterior, autoritățile din Republica Moldova l-au convocat într-o ședință pe ambasadorul Federaţiei Ruse, Farit Muhametşin, unde i s-a atras atenţia asupra inoportunităţii organizării în mod unilateral a unor manifestaţii consacrate acestei aniversări, cu participarea artiştilor şi delegaţiilor oficiale din Federaţia Rusă.

Citește și:

Rogozin a cerut Ambasadei Rusiei în Moldova să se implice în cazul persoanelor întoarse de pe aeroportul din Chișinău

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4479 0.4924%
USD USD 17.7711 -0.4911%
RUB RUB 0.2704 -1.0249%
RON RON 4.0440 0.4671%
UAH UAH 0.7243 -0.5356%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile