Logo Realitatea.md

Igor Dodon, fericit, după întrevederea cu Franco Frattini: „Mi-am exprimat satisfacția vizavi de progresul realizat”

27 Martie 2018, 14:38 // Politica

Președintele Igor Dodon a avut astăzi o întrevedere cu Reprezentantul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, Franco Frattini, ex-ministru de externe al Republicii Italiene, ex-vicepreședinte al Comisiei Europene. Acesta și-a exprimat recunoștință pentru atenția Italiei acordată Republicii Moldova.

Foto: Facebook/ Dodon Igor

„Cu o deosebită plăcere am remarcat decizia ministrului afacerilor externe al Republicii Italiene de a numi un reprezentant special pentru Republica Moldova la un nivel atît de înalt. În cadrul întrevederii, am făcut un schimb de opinii pe marginea tematicii reglementării conflictului transnistrean. Am subliniat circumstanțele benefic pe care le generează perspectivele reluării consultărilor politice privind procesul de reglementare în formatul „5+2””, a subliniat președintele. 

Totodată, acesta și-a exprimat satisfacția vizavi de progresul realizat în noiembrie 2017, pe marginea celor 5 probleme din pachetul „8 puncte”, propuse la 4 ianuarie 2017 în cadrul întrevederii cu liderul transnistrean, Vadim Krasnoselski.

„Partea moldovenească sprijină necesitatea realizării celor 8 puncte și va depune tot efortul pentru realizarea tuturor prevederilor stipulate în Declarația Comună CMAE OSCE, adoptată în decembrie 2017, la Viena.

Am reiterat disponibilitatea de a dezvolta relații foarte strânse cu Președinția Italiană a OSCE, menţionând experiența bogată a Republicii Italiene privind aspectul funcționării eficiente a teritoriilor descentralizate”, a menționat Dodon.

Potrivit lui, în urma întrevederii a fost reconfirmată disponibilitatea pentru activizarea dialogului la diferite nivele pe marginea măsurilor de consolidare a încrederii în domeniul securității și dezvoltării unei cooperări reciproc avantajoase în această regiune a Europei.

Realitatea.md amintește că astăzi, la Chișinău, a avut loc întrevederea vicepremierului pentru Reintegrare, Cristina Lisnic, cu Reprezentantul special al preşedintelui în exerciţiu al OSCE, Franco Frattini.

CITEȘTE ȘI:

Frattini la Chișinău: „Ne dorim ca R. Moldova să fie un exemplu în soluționarea conflictului de pe teritoriul său” (VIDEO)


CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.4801%
USD USD 17.6277 -0.3758%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.4572%
UAH UAH 0.6555 -0.0457%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile