Logo Realitatea.md

Igor Dodon a înaintat oficial candidatura la funcția de prim-ministru

13 Noiembrie 2019, 18:07 // Actualitate

Președintele Igor Dodon a semnat decretul de înaintare a unui candidat la funcția de prim-ministru. Este vorba despre consilierul economic al șefului statului și fostul ministru democrat al Finanțelor Ion Chicu. Acesta are la dispoziție 15 zile pentru a convinge fracțiunile parlamentare să-l susțină.

Înainte de a da citire decretului prezidențial, Igor Dodon a spus (fără a da nume) că acesta este „o persoană profesionistă, tehnocrată, care nu face parte și nu a făcut parte din niciun partid politic” și „ar putea face față acelor provocări majore care sunt la moment în fața Republicii Moldova”.

„Suntem în preajma perioadei reci a anului și nu putem să ne permitem ca această situație de criză politică să dureze prea mult. Oamenii vor să aibă o claritate”, a spus Igor Dodon.

Candidatura desemnată are la dispoziție 15 zile pentru a forma lista Cabinetului de Miniștri, programul de guvernare și să vină în Parlament.

„Eu vreau să-i sugerez domnului prim-ministru desemnat să nu piardă timp. Norma constituțională presupune 15 zile, eu îi sugerez și îl rog să se miște mai repede, pentru că timp nu este. Dacă nu va obține votul de încredere a majorității deputaților aleși în Parlament, atunci țara riscă să fie aruncată în alegeri parlamentare anticipate. Cei care vor vota împotrivă, să-și asume în fața oamenilor cheltuielile și riscurile legate de alegerile anticipate”, a mai spus șeful statului.

Totodată, șeful statului a dat citire și decretului privind demisia Guvernului Sandu.

Foto: facebook.com/dodon.igor1

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3895 -0.2285%
USD USD 17.2619 0.2014%
RUB RUB 0.2426 -0.8987%
RON RON 4.0083 -0.3034%
UAH UAH 0.6355 0.2840%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile