Logo Realitatea.md

Igor Dodon a înaintat oficial candidatura la funcția de prim-ministru

13 Noiembrie 2019, 18:07 // Actualitate

Președintele Igor Dodon a semnat decretul de înaintare a unui candidat la funcția de prim-ministru. Este vorba despre consilierul economic al șefului statului și fostul ministru democrat al Finanțelor Ion Chicu. Acesta are la dispoziție 15 zile pentru a convinge fracțiunile parlamentare să-l susțină.

Înainte de a da citire decretului prezidențial, Igor Dodon a spus (fără a da nume) că acesta este „o persoană profesionistă, tehnocrată, care nu face parte și nu a făcut parte din niciun partid politic” și „ar putea face față acelor provocări majore care sunt la moment în fața Republicii Moldova”.

„Suntem în preajma perioadei reci a anului și nu putem să ne permitem ca această situație de criză politică să dureze prea mult. Oamenii vor să aibă o claritate”, a spus Igor Dodon.

Candidatura desemnată are la dispoziție 15 zile pentru a forma lista Cabinetului de Miniștri, programul de guvernare și să vină în Parlament.

„Eu vreau să-i sugerez domnului prim-ministru desemnat să nu piardă timp. Norma constituțională presupune 15 zile, eu îi sugerez și îl rog să se miște mai repede, pentru că timp nu este. Dacă nu va obține votul de încredere a majorității deputaților aleși în Parlament, atunci țara riscă să fie aruncată în alegeri parlamentare anticipate. Cei care vor vota împotrivă, să-și asume în fața oamenilor cheltuielile și riscurile legate de alegerile anticipate”, a mai spus șeful statului.

Totodată, șeful statului a dat citire și decretului privind demisia Guvernului Sandu.

Foto: facebook.com/dodon.igor1

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.2828 0.2683%
USD USD 17.3212 -0.1769%
RUB RUB 0.2742 0.4764%
RON RON 4.0350 0.2659%
UAH UAH 0.7352 -0.0408%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile
11 dec, 11:42 //

colaj: realitatea.md File cu lista beneficiarilor finali ai fraudei bancare din raportul Kroll 2, despre care Stoianoglo spunea că nu există. Slusari confirmă autenticitatea (DOC)

06 dec, 13:45 //

Deputați PDM și PSRM s-au întâlnit la un „şașlâc” la democratul Eugeniu Nichiforciuc, la Florești. Ar fi participat și Igor Dodon

08 dec, 14:53 //

Foto Simbol S-a urcat beat la volan și s-a tamponat cu mașina într-un pilon. Două adolescente au decedat, iar alți trei tineri, grav răniți

11 dec, 14:08 //

colaj: realitatea.md Puteau ajunge în orfelinate sau aziluri de bătrâni! Loturi de haine și încălțăminte, distruse de Serviciul Vamal cu buldozerele

10 dec, 16:34 //

Țuțu a fost anunțat în căutare internațională de către Interpol. Se cunoaște unde se află în prezent acesta

09 dec, 19:35 //

colaj: realitatea.md Șeful suspendat al PA îl confruntă pe Stoianoglo! Decizia procurorului general, atacată în instanță. Morari: Am mai avut așa „pricoale”

10 dec, 10:00 //

LIVE! Anatolie Postică, ex-șeful SPIA, susține conferința: „Escrocheriile imobiliare. Investigația jurnalistică realizată de România Breaking News. Cazuri concrete de corupere a funcționarilor din procuratură și alte instituții din RM

10 dec, 13:01 //

Alexandr Stoianoglo a numit un nou procuror-șef interimar al PCCOCS

06 dec, 15:15 //

Stoianoglo s-a autosesizat în privința informațiilor despre averile ascunse ale lui Viorel Morari. „Verificăm faptele indicate în presă”

10 dec, 15:02 //

Patru persoane, reţinute de CNA într-o nouă schemă de corupție la Primăria Chișinău și ASP. Șefă de direcție, filmată cum ia mită (VIDEO)