Logo Realitatea.md

Igor Dodon a vizitat Bucureștiul, însă nu în calitate de șef de stat. A rămas plăcut surprins să vadă produse moldoveneși pe piața din România (VIDEO)

23 August 2018, 15:59 // Politica

Președintele țării, Igor Dodon, și-a împlinit visul și a vizitat capitala României, București, însă nu în calitate de oficial de rang înalt (șef de stat) precum și-ar fi dorit, dar ca un simplu turist. Este vorba de o vizită recentă, în timp ce se întorcea din Grecia, de pe Muntele Athos.

Foto Simbol

Potrivit lui Dodon, în timp ce se întorcea acasă de pe Muntele Athos a tranzitat România și s-a oprit la București și chiar a vizitat orașul, unde a descoperit și a rămas plăcut surprins de faptul că pe piața română sunt foarte multe produse moldovenești.

„Eu, recent, întorcându-mă din Grecia, unde am fost pe vârful Muntelui Athos, am fost în tranzit în București, am mers chiar în oraș și am văzut că sunt o mulțime de produse moldovenești pe piața României, în afară de ceea ce văd eu în statistici, ceea ce-i un lucru foarte bun. Și este foarte bine că piața României este deschisă pentru produsele din Republica Moldova. Noi trebuie să mergem pe toate piețele și în Est, și în Vest. Noi nu trebuie să spunem că aceștia sunt răi, iar aceștia sunt buni”, a spus Dodon în cadrul unui interviu acordat postului de Radio Europa Liberă.

Întrebat de ce încă șeful statului nu a avut încă o întrevedere cu președinții țărilor vecine a Republicii Moldova –România și Ucraina, chiar dacă acesta și-a arătat deschiderea, Igor Dodon, a menționat că „rămâne deschis și în continuare”.

„Rămân deschis în continuare, chiar recent am semnat și felicitări către domnul Poroșenko în legătură cu sărbătoarea națională, Ziua Independenței a Ucrainei. În același timp, la fel vin cu mesaje către omologul din România. Eu rămân deschis pentru orice contact în acest sens”, a adăugat Dodon.

Amintim că, recent șeful statului a mai întreprins o vizită pe Muntele Athos din Grecia, unde a fost însoțit de mai mulți deputați socialiști, rude apropiate familiei sale și unul din feciorii săi.

Mai jos găsiți varianta video a interviului integral, iar AICI varianta printată.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.4009 -0.0330%
USD USD 17.6277 -0.5091%
RUB RUB 0.2486 -0.4405%
RON RON 4.0060 -0.0150%
UAH UAH 0.6555 -0.3345%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile