Logo Realitatea.md

Igor Dodon, despre numirea vicepreședintelui PD în funcția de ambasador în SUA: „Nu contează apartenența politică!” (VIDEO)

06 Iunie 2018, 10:16 // Politica

După ce recent vicepreședintele Partidului Democrat (PDM) a fost numit în funcția de ambasador al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii, Igor Dodon a ținut să-și exprime opinia asupra acestui subiect. Președintele a declarat că în acest caz nu contează apartenența politică a ambasadorului. 

„Cred că nu contează apartenența politică. Anul trecut au fost numiți în funcție de ambasadori membri ai altor partide politice, inclusiv și a Partidului Socialiștilor. Este important și pentru mine contează foarte mult acceptul țării unde acest ambasador trebuie să activeze. În cazul în care țara respectivă a dat agrementul pentru o persoană sau altul, eu cred că lucrul ăsta depinde în primul rând. În rest, vom vedea cum își va face treburile și cum va reprezenta țara în acest an”, a menționat Dodon. 

Președintele a subliniat că a analizat candidatura Cristinei Balan foarte atent și minuțios, iar apoi a semnat decretul privind numirea în funcție a acesteia.

Realitatea.md amintește că pe 8 mai, Comisia de politică externă și integrare europeană a Parlamentului a aprobat candidatura vicepreședintelui PDM, Cristina Balan în calitate de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii. 

VEZI ȘI:

Mesajul Cristinei Balan după nominalizarea sa în funcția de ambasador în SUA

Cristina Balan, vicepreședinta PDM, propusă în calitate de ambasador în SUA (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.9942 -0.3439%
USD USD 17.7285 -0.4011%
RUB RUB 0.2831 0.1415%
RON RON 4.2252 -0.2926%
UAH UAH 0.6847 -0.6962%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile