Logo Realitatea.md

Igor Dodon, despre numirea vicepreședintelui PD în funcția de ambasador în SUA: „Nu contează apartenența politică!” (VIDEO)

06 Iunie 2018, 10:16 // Politica

După ce recent vicepreședintele Partidului Democrat (PDM) a fost numit în funcția de ambasador al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii, Igor Dodon a ținut să-și exprime opinia asupra acestui subiect. Președintele a declarat că în acest caz nu contează apartenența politică a ambasadorului. 

„Cred că nu contează apartenența politică. Anul trecut au fost numiți în funcție de ambasadori membri ai altor partide politice, inclusiv și a Partidului Socialiștilor. Este important și pentru mine contează foarte mult acceptul țării unde acest ambasador trebuie să activeze. În cazul în care țara respectivă a dat agrementul pentru o persoană sau altul, eu cred că lucrul ăsta depinde în primul rând. În rest, vom vedea cum își va face treburile și cum va reprezenta țara în acest an”, a menționat Dodon. 

Președintele a subliniat că a analizat candidatura Cristinei Balan foarte atent și minuțios, iar apoi a semnat decretul privind numirea în funcție a acesteia.

Realitatea.md amintește că pe 8 mai, Comisia de politică externă și integrare europeană a Parlamentului a aprobat candidatura vicepreședintelui PDM, Cristina Balan în calitate de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii. 

VEZI ȘI:

Mesajul Cristinei Balan după nominalizarea sa în funcția de ambasador în SUA

Cristina Balan, vicepreședinta PDM, propusă în calitate de ambasador în SUA (VIDEO)

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.3507 0.3178%
USD USD 17.4143 -0.5443%
RUB RUB 0.2721 0.1104%
RON RON 4.0695 0.2784%
UAH UAH 0.7026 -1.0980%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile