Logo Realitatea.md

Igor Dodon încă nu știe dacă-și va suspenda sau nu calitatea de președinte pe durata campaniei electorale. Din ce bani își va face campania (VIDEO)

11 Septembrie 2020, 12:32 // Politica

Președintele Igor Dodon, grupul de inițiativă în susținerea căruia a fost înregistrat astăzi de Comisia Electorală Centrală, spune că nu a decis încă dacă își va suspenda sau nu calitatea de șef al statului pe durata campaniei electorale. Asta în condițiile în care legea nu prevede expres necesitatea suspendării calității de președinte de țară, președinte al Parlamentului sau premier pentru candidații la alegeri. În orice caz, afirmă Dodon, el nu va utiliza rezursele administrative în calitate de candidat la funcția de președinte.

„Legislația Republicii Moldova nu obligă președintele țării, prim-ministrul, speakerul să-și suspendeze activitatea. Uitați-vă cineva vrea deja ca eu să-mi suspend activitatea funcției de președinte. În general, ceva nou tot timpul găsesc pentru Dodon. Niciun președinte de țară, până acum nu a fost obligat să iasă din partid, niciunul nu s-a suspendat din funcție pe durata campaniei. Acum vreți ca președintele Dodon să se suspende în perioada electorală. O să vedem, dar la sigur, indiferent de decizie, noi nu vom utiliza resursele administrative. Nu voi merge la întânlniri electorale în calitate de președinte de țară”, a menționat Igor Dodon în cadrul emisiunii „Președintele Răspunde”.

La fel acesta a menționat că o să-și continue emisiunea „Președintele Răspunde” în fiecare săptămână chiar și în campania electorală.

Întrebat de bugetul electoral pentru această campanie, Igor Dodon a ezitat să ofere un răspuns, menționând doar că, în calitate de candidat independent, nu potate și nu va utiliza resursele financiare ale Partidului Socialiștilor. Totodată, el a menționat că-și dorește o „campanie electorală foarte modestă” și n-a ezitat să arunce săgeți în direcția oponenților. „Este amoral și cinic din partea politicienilor să arunce bani la dreapta și la stânga pe timp de pandemie. Am văzut că ați împânzit de ja țara cu panouri de sute de mii de lei. Cumpărați ceva din banii aceștia”, și-a îndemnat Dodon oponenții.

Astfel potrivit lui, „candidatul independent Igor Dodon” nu va avea panouri electorale și va avea „un ziar sau două” cu care va merge la întâlnirile electorale. „Vom avea câteva spoturi, dar cel mai probabil nu la televizor pentru că am văzut că unii au anunțat prețuri de 1.000 de euro pentru minut sau pentru 30 de secunde”, a mai spus acesta.

CURS VALUTAR BNM
EUR EUR 19.5385 -0.5249%
USD USD 16.6888 0.1717%
RUB RUB 0.2181 -0.1831%
RON RON 4.0133 -0.7125%
UAH UAH 0.5921 0.2200%
Vezi si alte valute
CELE MAI CITITE 30 zile 7 zile